Milprazon Dog 12.5 / 125 mg (> 5 kg), 2 tablete

Milprazon Dog 12.5 125 mg ( 5 kg), 2 tablete
Imaginile afișate pe site au caracter informativ.
60,16 RON

Disponibilitate: În stoc

Puncte cadou Cumpară acest produs și câștigi 61 puncte de loialitate. (61 puncte = 0,61 RON)

Milprazon Dog 12.5 / 125 mg (> 5 kg), 2 tablete sunt comprimate pentru câini de talie mică și căței cu greutate de cel puțin 5 kg indicate pentru tratamentul infestațiilor mixte determinate de cestode adulte și nematode.
Recomandă acest produs și prietenilor

Milprazon Dog 12.5 / 125 mg (> 5 kg), 2 tablete sunt comprimate pentru câini de talie mică și căței cu greutate de cel puțin 5 kg indicate pentru tratamentul infestațiilor mixte determinate de cestode adulte și nematode.

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR

 • Milprazon 12,5 mg/125 mg comprimate pentru caini cu greutate de cel putin 5 kg

COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Fiecare comprimat contine:

 • Substante active: Milbemycin oxime 12,5 mg, Praziquantel 125,0 mg

FORMA FARMACEUTICA

 • Comprimat. Comprimate rotunde, usor biconvexe, de culoare alb-galbui, cu pete brune.

PARTICULARITATI CLINICE

Specii tinta:

 • Caini (cu greutate de cel putin 5 kg).

Indicatii pentru utilizare, cu specificarea speciilor tinta:

 • Caini: tratamentul infestatiilor mixte determinate de cestode adulte si nematode din speciile urmatoare:
  • Cestode: Dipylidium caninum, Taenia spp., Echinococcus spp., Mesocestoides spp.
  • Nematode: Ancylostoma caninum, Toxocara canis, Toxascaris leonina, Trichuris vulpis, Crenosoma vulpis (reducerea nivelului infestatiei), Angiostrongylus vasorum (reducerea nivelului infestatiei cu paraziti in stadiul de adult imatur (L5) si adult, Thelazia callipaeda.
 • Produsul poate fi utilizat de asemenea si in prevenirea filariozei cardiace (Dirofilaria immitis), daca este indicat un tratament concomitent impotriva cestodelor.

Contraindicatii:

 • Nu se utilizeaza la caini cu greutatea corporala sub 5 kg.
 • Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti.

Vezi si pct. ”Precautii speciale pentru utilizare”.

Atentionari speciale pentru fiecare specie tinta:

 • Rezistenta parazitilor la oricare clasa specifica de antihelmintice poate aparea dupa utilizarea frecventa, repetata a unui antihelmintic din acea clasa.

Precautii speciale pentru utilizare:

 • Precautii speciale pentru utilizare la animale: Studiile efectuate cu Milbemycin oxime precizeaza faptul ca limita de siguranta in cazul unor caini din rasa Collie sau din alte rase asociate este mai mica decat la alte rase. La acesti caini, doza recomandata trebuie sa fie administrata sub observatie medicala stricta.
 • Nu au fost efectuate studii asupra tolerantei produsului la cateii tineri din aceste rase.
 • Semnele clinice de supradozare la caini din rasa Collie sunt similare cu cele observate la populatia generala de caini in cazul supradozarii.
 • La cainii care prezinta un numar mare de microfilarii migratoare, tratamentul poate duce uneori la aparitia unor reactii de hipersensibilitate, cum sunt paloarea mucoaselor, varsaturi, tremor, respiratie laborioasa sau hipersalivatie. Aceste reactii sunt asociate cu eliberarea proteinelor din microfilariile moarte sau muribunde si nu reprezinta un efect toxic direct al produsului. Astfel, nu este recomandata utilizarea produsului la cainii cu microfilaremie.
 • In zonele cu risc de filarioza cardiaca sau in cazul in care un caine a calatorit in zone geografice cu risc de filarioza cardiaca, inaintea utilizarii produsului se recomanda consult medical, pentru excluderea prezentei oricarei infestatii concomitente cu Dirofilaria immitis. In cazul unui diagnostic pozitiv, inaintea administrarii produsului se recomanda o terapie impotriva parazitilor adulti.
 • Echinococoza reprezinta un risc pentru om. In caz de echinococoza, trebuie respectate ghidurile specifice de tratament si urmarire a evolutiei, precum si cele de siguranta a persoanelor. Se recomanda consultarea unor specialisti din institute de parazitologie.
 • Nu au fost efectuate studii asupra unor caini cu debilitate fizica grava sau cu functia rinichiului sau a ficatului grav compromisa. Produsul nu este recomandat pentru aceste animale, decatnumai in conformitate cu evaluarea raportului risc/beneficiu efectuata de medicul veterinar responsabil.
 • La cainii cu varsta sub 4 saptamani, infestarea cu tenie este neobisnuita. De aceea, tratamentul cainilor cu varsta sub 4 saptamani cu un produs cu o asociere de substante active poate sa nu fie necesar.

Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale:

 • Spalati-va pe maini dupa utilizare.
 • In caz de ingestie accidentala a comprimatelor, in special in cazul copiilor, cereti imediat sfatul medicului si prezentati medicului prospectul produsului sau eticheta.

Reactii adverse (frecventa si gravitate):

 • In cazuri foarte rare, dupa administrarea la caini a combinatiei Milbemycin oxime si praziquantel au fost observate semne sistemice (letargie), semne neurologice (tremor muscular si ataxie) si/sau semne gastrointestinale (voma, diaree, anorexie si hipersalivatie).

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat:

 • Produsul poate fi utilizat la caini de reproductie, inclusiv femele gestante si in lactatie.

Interactiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interactiune:

 • Nu au fost observate interactiuni in cazul administrarii unei doze recomandate de selamectina (lactona macrociclica) in cursul tratamentului cu asocierea Milbemycin oxime si praziquantel. In absenta unor studii suplimentare, se recomanda precautie la utilizarea concomitenta a produsului impreuna cu alte lactone macrociclice. De asemenea, nu au fost efectuate astfel de studii la animale de reproductie.

PROPRIETATI FARMACOLOGICE

 • Grupa farmacoterapeutica: endectocide, lactone macrociclice.
 • Codul veterinar ATC: QP54AB51.

Proprietati farmacodinamice:

 • Milbemycin oxime apartine lactonelor macrociclice, fiind izolata din fermentarea Streptomyces hygroscopicus var. aureolacrimosus. Este activa impotriva acarienilor, a formelor larvare si adulte ale nematodelor, precum si a larvelor de Dirofilaria immitis.
 • Activitatea milbemycin oximei este legata de actiunea sa asupra neurotransmisiei la nevertebrate: similar avermectinelor si altor milbemycine, creste permeabilitatea membranara a nematodelor si insectelor la ionii de clor prin canalele ionilor de clor, controlate de glutamat (legate de receptorii GABAA si ai glicinei la vertebrate). Acest lucru duce la hiperpolarizarea membranei neuromusculare si la paralizia flasca si moartea parazitilor.
 • Praziquantel este un derivat acilat al pirazino-izoquinolinei. Praziquantel este activ contra cestodelor si trematodelor. Modifica permeabilitatea pentru calciu (influx de Ca2+) in membranele parazitilor, provocand un dezechilibru in structurile membranei, care duce la depolarizarea membranei si, aproape instantaneu, la contractia musculaturii (tetanie), la vacuolizarea rapida a tegumentului de sincitiu si la dezintegrarea tegumentara ulterioara (eruptii pustulare), fenomene care determina moartea parazitului si expulzarea din tractul intestinal.

Particularitati farmacocinetice:

 • In urma administrarii praziquantelului pe cale orala la caine,concentratia maxima a substantei initiale in ser este atinsa in mod rapid (Tmax in aproximativ 0,25 – 2,5 ore) scazand insa repede (T1/2 in aproximativ 1 ora); in primul stadiu se realizeaza un efect de prim-pasaj hepatic intens, cu o metabolizare hepatica rapida si aproape completa, in principal la derivati monohidroxilati (de asemenea si di- si trihidroxilati), supusi in principal glucurono- si/sau sulfo-conjugarii inainte de excretie. Legarea plasmatica este de circa 80 %. Excretia este rapida si completa (aproximativ 90% in 2 zile); calea principala de eliminare este cea renala.
 • In urma administrarii pe cale orala de Milbemycin oxime la caini, dupa cantitati mici de hrana, concentratia maxima in ser este atinsa in decurs de aproximativ 0,75-3,5 ore, scazand mai apoi, cu un timp de injumatatire al milbemycinului oxime nemetabolizat de 1-4 zile. Biodisponibilitatea este de aproximativ 80 %.
 • La sobolan, metabolismul pare a fi complet, cu toate ca este lent, din moment ce nu a fost depistat Milbemycin oxime nemodificat in urina sau in fecale. La sobolan, metabolitii principali sunt derivati monohidroxilati, urmare a metabolizarii hepatice. In afara de concentratiile relativ mari din ficat, unele concentratii pot fi depistate si in tesutul adipos, fapt care ii reflecta lipofilia.

PARTICULARITATI FARMACEUTICE

 • Lista excipientilor: Celuloza microcristalina, Lactoza monohidrat, Povidona, Croscarmeloza sodica, Dioxid de siliciu coloidal anhidru, Aroma artificiala de vita, Pulbere de drojdie, Stearat de magneziu.
 • Incompatibilitati: Nu este cazul.

Perioada de valabilitate:

 • Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar, asa cum este ambalat pentru vanzare: 2 ani.
 • Precautii speciale pentru depozitare: A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.
 • Acest produs medicinal veterinar nu necesita conditii speciale de temperatura la depozitare.

Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu Milprazon Dog 12.5 / 125 mg (> 5 kg), 2 tablete

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la KRKA. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria antiparazitare interne marca KRKA pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul Milprazon Dog 12.5 / 125 mg (> 5 kg), 2 tablete este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru caini!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Milprazon Dog 12.5 / 125 mg (> 5 kg), 2 tablete la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești Milprazon Dog 12.5 / 125 mg (> 5 kg), 2 tablete?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria antiparazitare interne de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru caini.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți Milprazon Dog 12.5 / 125 mg (> 5 kg), 2 tablete la prețul 60,16 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele KRKA pentru caini de la Pet Mart!

Cantitati de administrat si calea de administrare:

 • Administrare orala.
 • Pentru a se asigura o dozare corecta, se recomanda cantarirea cainilor.
 • Doza minima recomandata: 0,5 mg Milbemycin oxime si 5 mg praziquantel per kg greutate corporala, o data pe zi, in administrare orala.
 • Produsul trebuie administrat cu sau dupa administrarea hranei.

In functie de greutatea corporala a cainelui, doza recomandata este urmatoarea:

Greutate corporala Numar de comprimate
5 – 25 kg 1 comprimat
>25 – 50 kg 2 comprimat
>50 – 75 kg 3 comprimate


In cazurile in care se administreaza un tratament profilactic impotriva filariozei cardiace si, in acelasi timp, este necesara aplicarea unui tratament impotriva cestodelor, produsul poate inlocui produsul monovalent pentru profilaxia filariozei cardiace.

Pentru tratamentul infestarii cu Angiostrongylus vasorum, Milbemycin oxime poate fi administrat de patru ori, la intervale saptamanale. Se recomanda, in cazurile in care este indicat si un tratament concomitent impotriva cestodelor, sa se administreze o singura data produsul, dupa carese va continua cu produsul monovalent care contine numai Milbemycin oxime pentru perioada ramasa, de trei saptamani de tratament.

In zone endemice, administrarea regulata a produsului la fiecare 4 saptamani va preveni angiostrongiloza, prin reducerea numarului de adulti imaturi (L5) si infestarile patente, atunci cand este indicat un tratament concomitent impotriva cestodelor.

Pentru tratamentul infestarii cu Thelazia callipaeda, Milbemycin oxime trebuie administrat in 2 serii de tratament, la interval de 7 zile. Atunci cand este indicat un tratament concomitent impotriva cestodelor, produsul poate inlocui produsul monovalent care contine doar Milbemycin oxime.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenta, antidoturi), dupa caz:

 • Nu exista date disponibile.

Timp de asteptare:

 • Nu este cazul.
Rețetă necesară Nu
Cod intern produs AL-KRK-01
Cod Bare 3838989649067
Producător KRKA
Notificare culori multiple Nu
Vârsta Adult
Talie Mică, Medie, Mare
Greutatea 50 g
Prezentare Tablete
Scrieţi propriul comentariu
Calitate
Preț
Comentarii clienţi
 • Achiziție verificată
  Recomand
  Calitate
  Preț
  produs foarte bun, fara el n-ar mai trai catelul
 • Achiziție verificată
  F ok
  Calitate
  Preț
  Il administrez lunar preventiv pt dirofilarioza, medicul veterinar mi l a recomandat ca alternativa mai sanatoasa la ivermectina.
 • Achiziție verificată
  eficient
  Calitate
  Preț
  Pret bun, foarte eficient, fara efecte adverse. Recomand !
 • 10
  Calitate
  Preț
  f bun!
 • Achiziție verificată
  milprazon
  Preț
  il recomand, catelul meu n-a avut nici o reactie adversa la el
 • Achiziție verificată
  Milprazon caine 5-25 Kg
  Preț
  foarte bun!
 • produs
  Preț
  Recomand cu incredere
 • Achiziție verificată
  Milprazon
  Preț
  Foarte eficient , la un pret ok
 • Achiziție verificată
  Milprazon
  Preț
  Super eficient
 • Achiziție verificată
  Milprazon
  Preț
  Bun si ieftin
 • Achiziție verificată
  Deparazitare interna
  Preț
  Eficienta garantata. Unica protectie impotriva Dirofilariozei.

Valoare comandă

Cost livrare

< 99 RON

în funcție de greutate

> 99 RON

GRATUIT**Luni - Vineri: 900 - 1700

2 - 4 zile lucrătoare de la data procesarii comenzii

Livrările sunt efectuate exclusiv prin curierat rapid.** Comenzile din alte localități, in afară de București, sunt livrate gratuit în următoarele condiții de valoare și greutate:

Comenzi între 99 - 200 RON (în limita a 16 kg) 

Comenzi între 200 - 400 RON (în limita a 32 kg) 

Comenzi peste 400 RON (în limita a 64 kg)

În cazul în care comenzile nu se încadrează în condițiile de livrare gratuită ca urmare a depășirii greutății limită, se vor aplica taxele de curierat aferente. Acestea se vor afișa automat înainte de plasarea comenzii.


În momentul procesării comenzii vei primi un e-mail cu subiectul "Am expediat comanda....". De asemenea, accesând contul dumneavoastră veți observa statusul "Complet" al comenzii.

Comenzile sunt preluate și procesate în cel mai scurt timp posibil, fără a se depăși o zi lucrătoare de la primirea comenzii în cazul unora dintre produse sau o perioadă superioară de timp în cazul altora, dar fără a se depăși 10 zile lucratoare.

Comenzile preluate până în ora 13:00, încep a fi expediate cu urmatoarea zi lucrătoare, iar cele plasate după ora 13:00, încep a fi expediate la o distanță de 2 zile lucratoare.

PetMart Online face tot posibilul în vederea livrării produselor comandate în termenele menționate în site, însă în anumite perioade ale anului, aceste termene pot fi decalate, dar nu mai mult de 30 zile conform legislației în vigoare.