Fungicide

Culturile de plante au nevoie de ajutor pentru a se dezvolta intr-un mod corespunzator. De aceea, agricultorii folosesc mai multe substante care sa ii ajute sa scape de anumite probleme pe care anumite culturi le pot avea si care le impiedica sa produca la nivel maxim.

Cei care au grija in ziua de azi de culturi, de livezi sau de alte plante folosesc pe langa insescticide si erbicide si fungicide. Fungicidele sunt substante care actioneaza impotriva bolilor ce pot ataca anumite plante si care afecteaza culturile din ce in ce mai mult.

De ce avem nevoie de fungicide?

Este nevoie de fungicide pentru a lupta impotriva bolilor pe care plantele le pot avea. Cele mai cunoscute plante care se pot imbolnavi sunt cele alese pentru cultura mare. Porumbul, rapita, graul, floarea soarelui, culturile de legume si de pomi fructiferi sunt cele care sunt de obicei tratate cu un fungicid.

Daca ai nevoie de fungicide sistemice vei gasi o multime, iar acestea pot trata mana, legumele, pomii fructiferi, vita de vie, porumbul, floarea soarelui, rapita si graul de diverse boli.

Cum actioneaza fungicidele?

Un fungicid sistemic actioneaza asupra toxinelor agentului patogen si poate avea o actiune imunizatoare, acesta poate avea si actiune preventiva, curativa sau cu efect de eradicare.

Protectia creata de un fungicid opreste infectia si impiedica inmultirea bolii, mai ales daca este aplicat inainte de instalarea bolii.

Daca un fungicid este aplicat dupa ce a avut loc infectia, actiunea acestuia este una curativa, aceasta actioneaza direct asupra organelor virusului. Daca se intarzie prea mult in aplicarea unui fungicid, atunci eficacitatea acestuia se poate reduce.

Daca infestarea este completa si a provocat deja dereglari plantelor, fungicidul poate determina oprirea efectului.

Fungicidele sistemice sunt cele ce actioneaza prin patrunderea in organele vegetative ale plantei, prin radacini si frunze si fac planta invulnerabila la agentul patogen, dar aceste fungicide sistemice sunt conditionate de varsta plantelor care trebuiesc tratate.

Produsele de contact actioneaza in contact direct cu agentul.

Alege din gama variata de fungicide de la PetMart.ro

Poti opta pentru o gama variata de fungicide care sa te ajute sa scapi de bolile ce iti afecteaza plantele, cum este si un fungicid Bravo. Bravo este un fungicid de contact care poate combate o multime de boli si care ofera siguranta chiar si atunci cand sunt precipitatii. De asemenea, anumite fungicide Bravo sunt folosite pentru o multime de plante crescute de foarte multi oameni.

PetMart.ro va pune la dispozitie o gama larga de fungicide cu ajutorul carora sa redati sanatatea culturilor dumneavoastra. In functie de ce plante cultivati, dar si de ce fel de boala s-au molipsit, puteti alege un fungicid care sa va ajute sa aveti din nou o cultura sanatoasa si care sa rodeasca.

Alege si tu un fungicid de la PetMart.ro!