Erbicide

Pentru a avea culturi roditoare si fara probleme este necesara folosirea anumitor solutii care sa combata efectele nocive ale daunatorilor. Fie ca este vorba de boli ale plantelor sau de insecte ce ataca aceste culturi, exista solutii pentru orice. Insecticidele lupta cu succes impotriva oricaror insecte ce ar putea provoca pagube unei culturi, iar erbicidele sunt substante chimice ce ataca numai anumite plante si lasa culturile sa se dezvolte intr-un mod corespunzator.

Erbicidele au actiune toxica selectiva, ataca doar unele plante, sau una generala, pentru orice specie, acestea vor distruge buruienile ce deranjeaza anumite culturi agricole, dar si pe cele de pe diferite terenuri.

La ce foloseste un erbicid total?

Un erbicid total este ideal pentru a scapa de buruienile de toate felurile. Acesta poate fi folosit atat pentru a erbicida locul inainte, cat si dupa terminarea unei culturi. De asemenea, un astfel de erbicid este utilizat si atunci cand vrem sa curatam curtea pentru a pregati semanarea gazonului. Erbicidele totale sunt bazate pe glifosat.

Erbicidele totale pot fi aplicate in diferite feluri, in functie de modul in care ar trebui sa functioneze. In mod normal, fiecare tip de erbicid vine si cu anumite instructiuni de aplicare. Daca pe suprafetele mari acesta va fi aplicat cu ajutorul tractorului, pe suprafete mici erbicidul va fi administrat cu pulverizatorul (vermorelul) sau atomizorul.

Aceasta substanta este absorbita de plante prin frunze, asa ca nu este recomandata taierea de la baza a buruienilor inainte de a aplica un erbicid. Erbicidul total nu ramane in sol, pentru ca nu patrunde adanc in el, de aceea semintele buruienilor, care au ramas in pamant, nu vor fi afectate.

Primele rezultate apar in 5 sau 7 zile, cand plantele se vor inrosi si se vor ofili.

De ce ai nevoie de erbicide?

Erbicidele sunt necesare pentru diferite tipuri de culturi, iar fara ele, plantele nu s-ar putea dezvolta in mod corespunzator. Fie ca este vorba de culturi de cereale, plantatii pomicole si viticole sau de parcuri, curti, margini de sosele, un erbicid te poate ajuta sa rezolvi problemele pe care buruienile ti le fac. Acestea au devenit in timp o necesitate, datorita modului rapid si eficient in care functioneaza.

Erbicidele vin in completarea celorlalte metode clasice de combatere a buruienilor si nu au scopul de a le inlocui.

Gama variata de erbicide la PetMart.ro

PetMart.ro iti pune la dispozitie o gama larga de erbicide totale si selective din care sa alegi pentru culturile tale, in functie de plantele pe care le cultivi si de buruienile care iti dau batai de cap. Vei gasi un numar mare de produse diferite atat din punct de vedere al culturilor carora le sunt consacrate, ca spectru de combatere si ca mod de actiune asupra buruienilor.

Trebuie sa tineti cont si de conditiile specifice zonei culturilor, atunci cand alegeti un erbicid care sa va ajute sa scapati de buruieni.

Alegeti orice fel de erbicid aveti nevoie cu ajutorul PetMart.ro!