Insecticide Plante

Substante chimice puternice, insecticidele sunt folosite in foarte multe domenii pentru a omori sau a impiedica inmultirea insectelor ce pot provoca pagube recoltelor. Insecticide de toate felurile sunt utilizate in pomicultura, silvicultura si agricultura. Acestea sunt de mai multe feluri, in functie de felul in care actioneaza.

Cum actioneaza un insecticid?

Pentru ca unele substante din insecticide raman impregnate prea mult timp in sol, au fost interzize in Uniunea Europeana, asa ca, inainte de a alege un astfel de insecticid informati-va despre el. In functie de modul de actiune, insecticidele se impart in diferite game. Cele care ataca sistemul nervos sau care actioneaza dupa structura chimica sunt organofosforice. Alte tipuri de insecticide sunt carbamatii, neonicotinoidele si piretinoidele.

Pe langa substantele chimice puternice, insecticidele au in componenta si substante naturale sau sintetice. Substanta activa este cea care le face sa actioneze in mod diferit, unele sunt folosite pentru eliminarea anumitor insecte, in schimb ce altele au un spectru larg de actiune si pot elimina majoritatea insectelor.

De asemenea, insecticidele pot fi reprezentate de emulsii concentrate, pulbere concentrata sau emulsie in dispersie apoasa. In functie de acest lucru ele actioneaza diferit, iar durata efectului lor poate varia. Emulsiile concentrate sunt eficiente intre 2 si 4 saptamani, pulberile concentrate intre 4 si 6 saptamani, iar emulsiile in dispersie apoasa pot dura intre 6 si 8 saptamani.

Insecticide folosite des de cei din domeniu

Folosite destul de des de agricultori, unele insecticide si-au dovedit eficienta si sunt destul de cunoscute. Printre acestea se numara si Calypso insecticid si Decis insecticid.

Insecticidul Calypso este o suspensie concentrata si poate combate dauntatorii culturilor de cartofi, porumb, arbori sau pomi fructiferi precum marul, prunul sau ciresul. Acesta actioneaza eficient si are un spectru larg de actiune asupra insectelor care inteapa si a celor care rod anumite parti ale plantei. Acest insecticid Calypso actioneaza indiferent de conditiile meteorologice.

Un insecticid precum Decis este foarte eficient si actioneaza asupra daunatorilor culturilor de camp si a celor horticole. Decis este un insecticid ce actioneaza prin contact si ingestie si are un efect imediat. Acesta este usor de aplicat si nu are nevoie de cerinte speciale de temperatura, de asemnea, este spalat greu de precipitatii. Decis insecticid ia forma unei emulsii in dispersie apoasa si se poate utiliza la grau, cartof, vita de vie, mar, prun, cires, cais, piersic, varza de camp, vinete, tomate, salata din solarii, rapita, porumb, dar si la flori cum sunt trandafirii, crizantemele sau garoafele.

Alege din gama de insecticide de la PetMart.ro

PetMart.ro va pune la dispozitie o gama variata de insecticide din care puteti alege in functie de nevoile pe care le aveti si de culturile de care va ocupati.

Puteti comanda orice fel de insecticid va este necesar pentru combaterea daunatorilor care va fac probleme.