Karidox WSP 50% x 1 kg
 • Formula Karidox WSP 50% x 1 kg

Karidox WSP 50% x 1 kg

Karidox WSP 50% x 1 kg - Pulbere orala pentru utilizare in apa de baut pentru suine, pui de gaina si curcani. Preț 294,30 RON
294,30 RON

Disponibilitate: În stoc

Puncte cadou Cumpară acest produs și câștigi 295 puncte de loialitate. (295 puncte = 2,95 RON)

 • Livrare gratuită în toată țara
 • În 48h la tine acasă
 • Comandă oricând
 • Retur în 10 zile

Recomandă acest produs și prietenilor

ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat numai pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar. Este necesar ca ulterior plasării comenzii să trimiteți o copie scanată sau fotografiată a acestei rețete la adresa de e-mail reteta@petmart.ro. PetMart Online SRL iși rezervă dreptul de a nu onora comanda în cazul în care nu puteți furniza o copie a rețetei. Pentru orice întrebări/nelămuriri nu ezitați să ne contactați la telefon 0372.905.900

Karidox WSP 50% x 1 kg - Pulbere orala pentru utilizare in apa de baut pentru suine, pui de gaina si curcani.

Compoziția calitativă și cantitativă: Un gram conține:

Substanță activă
Doxiciclină 500 mg
(echivalent cu 580 mg doxiciclină hiclat)
Excipienți:
Acid citric (anhidru)
Lactoză monohidrat

Forma farmaceutică: Pulbere pentru utilizare în apa de băut. Pulbere de culoare gălbuie.

Specii țintă: suine (porci la îngrășat după înțărcare), pui de găină (broiler, broiler de reproducție) și curcani (broiler, broiler de reproducție).

Indicații pentru utilizare

 • Suine (porci la îngrășat după înțărcare): tratamentul infecțiilor clinice respiratorii determinate de Mycoplasma hyopneumoniae și Pasteurella multiocida sensibile la doxiciclină.
 • Pui de găină (broiler, broiler de reproducție) și curcani (broiler, broiler de reproducție): tratamentul infecțiilor clinice respiratorii asociate cu Mycoplsma gallisepticum sensibilă la doxiciclină.

 

Contraindicații

 • Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.
 • Nu se utilizează la animalele cu disfuncție hepatică.

 

Atenționări pentru fiecare specie țintă
Asimilarea medicației de către animale poate fi modificată ca urmare a bolii. În caz de absorbție insuficientă de apă de băut, animalele trebuie
să fie tratate parenteral.

Reacții adverse
Ca pentru toate tetraciclinele, pot să apară în cazuri rare, reacții alergice și de fotosensibilitate. Dacă apar reacții adverse suspecte,
tratamentul trebuie întrerupt.

Utilizare în perioada de gestație, lactație sau perioada de ouat

Studiile de laborator pe șobolan și iepure nu au demonstrat efecte teratogene, fetotoxice, maternotoxice. Siguranța produsului nu a fost stabilită pe scroafe gestante sau care alăptează. Utilizarea nu este recomandată în timpul gestației și lactației.Nu se utilizează la păsări ouătoare în timpul perioadei de ouat sau cu 4 săptămâni înainte de debutul perioadei de ouat.

Interacțiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacțiune
A nu se administra concomitent cu hrana supraîncărcată în cationi polivalenți, cum ar fi Ca2, Mg2, Zn2+ și Fe3+, deoarece este posibilă formarea
de complexe între doxiciclină cu acești cationi. A nu se administra împreună cu preparate antiacide, caolin și fier, deoarece tetraciclinele sunt
substanțe antimicrobiene bacteriostatice; a nu se administra în asociere cu antibioticele bactericide cum ar fi betalactamice. Se recomandă
ca intervalul dintre administrarea altor produse care conțin cationi polivalenți să fie de 1-2 ore, deoarece aceștia limitează absorbția de
tetraciclină. Doxiciclina crește acțiunea anticoagulantelor.

Cantități de administrat și calea de administrare
Pentru a fi administrat în apa de băut.

 • La suine și puii de găină: 23,1 mg doxiciclină hiclat/ kg greutate corporală pe zi (echivalent cu 40.0 mg produs / kg greutate corporală), administrat în apa de băut timp de 5 zile consecutive.
 • La curcani: 28.8 mg doxiciclină/ kg greutate corporală pe zi (echivalent cu 50,0 mg produs/ kg greutate corporală), administrat în apa de băut timp de 5 zile consecutive.

Pe baza dozei recomandate a numărului și greutății animalelor care vor fi tratate, cantitatea zilnică exactă de produs medicinal veterinar ar
trebui să fie calculată, conform cu următoarea FORMULA

 • Pentru a asigura o dozare corectă greutatea corporală trebuie să fie determinată cât mai precis posibil. Cantitatea de apă medicamentată este dependentă de starea clinică a animalelor. Pentru a se obține doza corectă concentrația în apa de băut trebuie să fie ajustată.
 • Utilizarea echipamentului de cântărire calibrat se recomandă în cazul în care sunt utilizate o parte din ambalaje. Cantitatea zilnică care trebuie administrată în apa de băut va fi consumată în 24 de ore. Dacă este necesar, este recomandat a se prepara o presoluție concentrată și să fie diluată aceasta ulterior la concentrația terapeutică. Alternativa concentrată poate fi utilizată într-un echipament cu eliberare proporționată a medicamentului.
  Apa medicamentată trebuie reîmprospătată la fiecare 24 de ore.
 • Apa medicamentată trebuie să fie singura sursă de apă de băut pe tot parcursul perioadei de tratament. Apa medicamentată nu trebuie să fie preparată sau depozitată într-un recipient de metal. Solubilitatea maximă a produsului în apă este de 72 g/L. Solubilitatea produsului este dependentă de pH și va precipita în cazul în care se amestecă întro soluție alcalină.

Supradozarea

 • În timpul studiului privind toleranța la animalele țintă, nu a fost observată nicio reacție adversă chiar la doze de cinci ori mai mari decât doza terapeutică administrată de două ori pe durata recomandată la oricare dintre speciile de animale țintă.
 • Dacă reacții suspecte toxice apar ca urmare a supradozajului extern, medicația trebuie întreruptă și dacă este necesar un tratament simptomatic adecvat trebuie să fie inițiat.

 

Timp de așteptare

 • Suine - carne și organe: 4 zile.
 • Pui de găină - carne și organe: 5 zile.
 • Curcani - carne și organe: 12 zile.

Nu este permisă utilizarea la păsările ouătoare care produc ouă pentru consumul uman.

Incompatibilități: Doxiciclina poate forma complexe insolubile cu ionii bivalenți, în special fier, calciu și magneziu.

Perioada de valabilitate

 • Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar așa cum este ambalat pentru vânzare: 18 luni.
 • Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 3 luni.
 • Perioada de valabilitate după diluare sau reconstituire conform indicațiilor: 24 ore.

Precauții speciale pentru depozitare: A nu se păstra la temperatură mai mare de 25° C.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU UTILIZARE

Precauții speciale pentru utilizare la animale

 • Utilizarea necorespunzătoare a produsului poate crește răspândirea bacteriilor rezistente la tetraciclină. Datorită potențialului de rezistență încrucișată.
 • Utilizarea produsului trebuie să se bazeze pe testarea sensibilității și să ia în considerare și politicile oficiale locale antimicrobiene.
 • Siguranța produsului nu a fost stabilită la purcei înainte de înțărcare.
 • Evitați administrarea în echipamente de băut oxidate. Nu se utilizează atunci când rezistența la tetraciclină a fost detectată în turmă/efectiv din cauza potențialului de rezistență încrucișată.
 • Datorită variabilității (de timp, geografice) și sensibilității bacteriilor la doxiciclină este foarte recomandată prelevarea de probe bacteriologice și teste de sensibilitate a microorganismelor de la păsări bolnave din cadrul fermei.
 • A fost observată o rată înaltă de rezistență a E. coli izolată de la pui, împotriva tetraciclinelor. Prin urmare, produsul poate fi utilizat pentru tratamentul infecțiilor cauzate de E coli, doar după ce au fost efectuare teste de sensibilitate.
 • Deoarece eradicarea patogenilor țintă nu poate fi atinsă, prin urmare medicația trebuie să fie combinată cu bune practice de administrare, de exemplu, o bună igienă, ventilație adecvată, evitarea aglomerărilor.

Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale

 • Trebuie evitat în timpul pregătiri și administrării contactul direct al produsului cu pielea, ochii, membranele mucoase și inhalarea particulelor de praf.
 • Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la tetracicline trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar.
 • Purtați mănuși de protecție, ochelari de protecție și o mască de protecție împotriva prafului atunci când se reconstituie sau se administrează soluția. După preparare spălați pielea expusă. În caz de contact accidental cu ochii, a se clăti cu apă din abundență. În timpul manipulării produsului nu se va fuma, consuma alimente sau lichide.
 • În caz de ingestie accidentală, solicitați imediat sfatul medicului și prezentați prospectul produsului. Inflamația la nivelul feței, buzelor sau ochilor sau dificultăți respiratorii sunt semnele cele mai grave, care necesită îngrijire medicală de urgență.

Particularități farmacodinamice
Doxiciclina este un derivat semisintetic de tetraciclină. Acesta acționează prin inhibarea sintezei proteice la nivelul ribozomilor, în principal
prin legarea de subunitățile ribozomale 30S ale bacteriilor. Doxiciclina este un antibiotic cu spectru larg. Acesta prezintă o gamă largă de
activitate împotriva agenților patogeni Gram pozitivi și Gram negativi, aerobe și anaerobe, în special împotriva Pasteurella multocida și
Mycoplasma hyopneumoniae izolate din infecții respiratorii de la suine și Mycoplasma gallisepticum asociată cu infecțiile clinice respiratorii
de la puii de găină și de la curcani.

Animalutele noastre merita toata dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sanatoase ingrijite cu Karidox WSP 50% x 1 kg

Necuvantatoarele din viata noastra merita cele mai bune produse de la Karizoo. PetMart este un pet shop care iti ofera farmacie suine premium marca Karizoo pentru a-ti rasfata prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem pret. Astfel produsul Karidox WSP 50% x 1 kg este fabricat si depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru animale de ferma!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Karidox WSP 50% x 1 kg la orice ora din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colt nu gasesti Karidox WSP 50% x 1 kg?

PetMart iti livreaza extrem de rapid farmacie suine de care aveti nevoie oriunde in Romania.

Este cunoscut faptul ca animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele sa aduca un plus de sanatate pentru animale de ferma.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent inca din 2009 pe piata, regasiti Karidox WSP 50% x 1 kg la pretul 294,30 RON. Fie ca esti din Bucuresti sau din alta zona a tarii, nu ezita sa comanzi produsele Karizoo pentru animale de ferma de la Pet Mart!

Rețetă Da
Cod intern produs MM-KAR-1121
Producător Karizoo
Data Expirare 30 iun. 2019
Comentarii clienţi

Nu exista comentarii

Scrieţi propriul comentariu

Cum notaţi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota


București:

Valoarea comenzii < 50 RON Valoarea comenzii >50 RON
10 ron GRATUIT


 

 • ORAR = Luni-Vineri:  15-20
 • Termenul de livrare: 1-2 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.
 • Puteti comanda și produse al căror total este mai mic de 50 RON contra unei taxe fixe de livrare în valoare de 10 RON.


 

 

Restul localităților:

Valoarea comenzii < 99 RON Valoarea comenzii >99 RON
în funcție de greutatea coletului GRATUIT**

LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi mai mari de 99 RON.


 • ORAR = Luni-Vineri:  9-18
 • Termenul de livrare: 2-3 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.

** COMENZI LIVRATE GRATUIT IN URMATOARELE CONDITII DE GREUTATE:

 • Comenzi intre 99-200 RON (in limita a 16 kg) 
 • Comenzi intre 200-400 RON (in limita a 32 kg) 
 • Comenzi peste 400 RON (in limita a 64 kg) Livrările sunt facute exclusiv prin curierat rapid direct la ușa ta (sistem door-to-door).  

Din momentul expedierii coletului de către firma noastră, nu mai suntem in nici un fel raspunzatori pentru termenul de livrare, responsabilitatea revenind in intregime firmelor de curierat rapid.


In momentul plecarii catre tine a produselor vei primi un e-mail cu statutul "Complet".

Yoochoose Tracking Yoochoose Tracking Yoochoose Tracking