Fungiconazol 200 mg, 20 comprimate

Fungiconazol 200 mg, 20 comprimate
Imaginile afișate pe site au caracter informativ.
102,24 RON

Disponibilitate: În stoc furnizor

Puncte cadou Cumpară acest produs și câștigi 103 puncte de loialitate. (103 puncte = 1,03 RON)

Fungiconazol 200 mg, 20 comprimate este un produs ce contine Ketoconazol folosit pentru tratamentul infecțiilor fungice cauzate de Microsporum canis, Microsporum gypseum, Trichophyton mentagrophytes la câini
Recomandă acest produs și prietenilor

Fungiconazol 200 mg, 20 comprimate este un produs ce contine Ketoconazol folosit pentru tratamentul infecțiilor fungice cauzate de Microsporum canis, Microsporum gypseum, Trichophyton mentagrophytes la câini.

Fiecare comprimat conține:

 • Substanță activă: Ketoconazol 200 mg.

Comprimate aromate, de formă rotundă, cu puncte maronii, divizabile în două și patru părți egale.

Indicații: Tratamentul infecțiilor fungice cauzate de: Microsporum canis, Microsporum gypseum, Trichophyton mentagrophytes.

Contraindicații:

 • Nu se administrează la animale cu insuficiență hepatică.
 • Nu se administrează în caz de hipersensibilitate cunoscută la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.

Reacții adverse:

 • În cazuri rare, la dozele standard pot fi observate simptome neurologice - apatie, ataxie, tremur (de exemplu câinele poate părea pasiv, instabil și/sau poate avea spasme musculare), hepatotoxicitate (leziuni hepatice), vărsături, anorexie (lipsa severă a apetitului alimentat) și/sau diaree.
 • Ketoconazolul are efecte anti-androgenice și anti-glucocorticoidice; acesta inhibă conversia colesterolului în hormoni steroidieni, cum sunt testosteronul și cortizolul, în funcție de doza administrată și de timp. Vezi și secțiunea 12 pentru efecte la câinii de reproducție de sex masculin.
 • Dacă observați reacții grave sau alte efecte care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm informați medicul veterinar.

Specii țintă: Câini.

Administrare:

 • 10 mg de ketoconazol pe kg de greutate corporală pe zi, prin administrare orală. Aceasta corespunde la 1 comprimat la 20 kg de greutate corporală pe zi.
 • Se recomandă recoltarea de probe de la animal o dată pe lună în timpul tratamentului și oprirea administrării produsului antifungic după două culturi negative. Atunci când nu este posibilă urmărirea micologică, tratamentul trebuie continuat pe o perioadă de timp adecvată, pentru a asigura vindecarea micologică. Dacă leziunile persistă după 8 săptămâni de tratament, medicația trebuie reevaluată de către medicul veterinar responsabil.

Recomandări privind administrarea corectă:

 • Produsul trebuie administrat de preferință împreună cu alimente, pentru a maximiza absorbția.
 • Comprimatele pot fi divizate în două sau patru părți egale, pentru a asigura administrarea adecvată. Puneți comprimatul pe o suprafață plană, cu liniile de marcare în sus și cu partea convexă (rotunjită) spre suprafața respectivă.
 • Două părți egale: Exercitați o ușoară presiune verticală cu vârful degetelor mari asupra ambelor părți ale comprimatului pentru a-l rupe în jumătăți.
 • Patru părți egale: Exercitați o ușoară presiune verticală cu vârful degetului mare asupra mijlocului comprimatului pentru a-l rupe în sferturi.

Timp de așteptare: Nu este cazul.

Precauții speciale pentru depozitare:

 • A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.
 • Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiții speciale de depozitare.
 • Perioada de valabilitate în uz a comprimatelor divizate (jumătate/sferturi): 3 zile.
 • A nu se utiliza acest produs veterinar după data expirării marcată pe cutie.

Atenționări speciale:

 • Cu toate că acest lucru apare rar, utilizarea repetată a ketoconazolului poate induce rezistență încrucișată față de alte produse azolice.
 • Precauții speciale pentru utilizare la animale:
 • Tratamentul cu ketoconazol determină supresia concentrațiilor de testosteron și creșterea concentrațiilor de progesteron și poate afecta eficiența reproducerii la câinii de sex masculin în timpul tratamentului și timp de câteva săptămâni după tratament.
 • Tratamentul dermatomicozei nu trebuie limitat la tratarea animalului (animalelor) infectat(e). Trebuie să includă, de asemenea, dezinfectarea mediului înconjurător, deoarece sporii pot supraviețui în mediu perioade lungi de timp. Alte măsuri includ utilizarea frecventă a aspiratorului, dezinfectarea echipamentului de îngrijire, iar îndepărtarea tuturor materialelor potențial contaminate, care nu pot fi dezinfectate, va reduce la minimum riscul de reinfectare sau răspândirea infecției.
 • Se recomandă asocierea tratamentului sistemic cu cel topic.
 • În cazul administrării pe termen lung, trebuie monitorizată cu atenție funcția hepatică. Dacă apar semne clinice care sugerează disfuncție hepatică, tratamentul trebuie întrerupt imediat.

Precauții speciale care vor fi luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:

 • Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la substanțele active trebuie să evite contactul pielii și al mucoaselor cu produsul medicinal
 • veterinar.
 • În caz de ingestie accidentală, solicitați imediat sfatul medicului și prezentați medicului prospectul produsului sau eticheta.
 • Spălați-vă mâinile după utilizare.
 • Părțile (jumătate/sfert) de comprimat trebuie păstrate în blisterul original și pot fi utilizate pentru următoarea administrare. A se păstra blisterul în ambalajul exterior pentru a împiedica accesul copiilor.

Gestație și lactație:

 • Studiile la animale de laborator au demonstrat existența efectelor teratogene și embrio-toxice.
 • Siguranța produsului nu a fost stabilită la cățele pe parcursul perioadei de gestație sau lactație.
 • Nu este recomandată utilizarea pe parcursul perioadei de gestație.
 • Interacțiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacțiune:
 • Produsul nu trebuie administrat împreună cu antiacide și/sau antagoniști ai receptorilor H2 (cimetidină/ranitidină) sau inhibitori ai pompei de protoni (de ex. omeprazol), deoarece este posibil ca absorbția ketoconazolului să fie modificată (absorbția necesită un mediu acid).
 • Ketoconazolul este un substrat și un inhibitor puternic al citocromului P450 3A4 (CYP3A4). Acesta poate determina scăderea eliminării medicamentelor metabolizate prin intermediul CYP3A4, modificând astfel concentrațiile plasmatice. Inductorii citocromului P450 pot determina creșterea ratei de metabolizare a ketoconazolului. Interacțiunile relevante cu produse veterinare includ ciclosporinele, lactonele macrociclice (ivermectină, selamectină, milbemycină), midazolam, cisapridă, amlodipină, fentanil, antibiotice macrolidice (claritromicină, eritromicină), digoxină, anticoagulante și fenobarbital.
 • Ketoconazolul inhibă conversia colesterolului în cortizol și astfel poate influența dozarea trilostanului / mitotanului la câinii tratați concomitent pentru hiperadrenocorticism.
 • Nu administrați niciun alt medicament câinelui dumneavoastră fără a consulta mai întâi medicul veterinar.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenta, antidot):

 • În cazurile de supradozare pot fi observate următoarele efecte: anorexie (lipsa severă a poftei de mâncare), vărsături, prurit (mâncărimi), alopecie (căderea părului) și creșterea valorilor unor enzime hepatice (ALT și ALP).

Incompatibilități:Nu este cazul.
Precauții speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deșeurilor, după caz:
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deșeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminat în conformitate cu cerințele locale.

Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu Fungiconazol 200 mg, 20 comprimate

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la LeVet. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria antimicotice marca LeVet pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul Fungiconazol 200 mg, 20 comprimate este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru caini!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Fungiconazol 200 mg, 20 comprimate la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești Fungiconazol 200 mg, 20 comprimate?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria antimicotice de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru caini.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți Fungiconazol 200 mg, 20 comprimate la prețul 102,24 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele LeVet pentru caini de la Pet Mart!

Rețetă necesară Nu
Cod intern produs MM-LEV-5508
Cod Bare 6422966111554
Producător LeVet
Notificare culori multiple Nu
Vârsta Adult
Talie Mică, Medie, Mare
Prezentare Comprimate
Scrieţi propriul comentariu
Calitate
Preț
Comentarii clienţi

Nu exista comentarii

Valoare comandă

Cost livrare

< 99 lei

15.99 lei

≥ 99 lei

GRATUIT *


* Pentru comenzile cu livrare în România, valoarea finală a comenzii trebuie să fie mai mare sau egală cu 99 lei după aplicarea tuturor discounturilor pentru a beneficia de transportul gratuit. Pentru comenzile cu livrare în țările Uniunii Europene se vor aplica taxele de curierat aferente indiferent de valoarea comenzii.

Luni - Vineri: 900 - 1700

2 - 4 zile lucrătoare de la data procesarii comenzii

Livrările sunt efectuate exclusiv prin curierat rapid in sistem Door-to-Door • În momentul procesării comenzii vei primi un e-mail cu subiectul "Am expediat comanda....". De asemenea, accesând contul dumneavoastră veți observa statusul "Complet" al comenzii.

 • Comenzile sunt preluate și procesate în cel mai scurt timp posibil, fără a se depăși o zi lucrătoare de la primirea comenzii în cazul unora dintre produse sau o perioadă superioară de timp în cazul altora, dar fără a se depăși 10 zile lucratoare.

 • Comenzile preluate până în ora 13:00, încep a fi expediate cu urmatoarea zi lucrătoare, iar cele plasate după ora 13:00, încep a fi expediate la o distanță de 2 zile lucratoare.

 • PetMart Online face tot posibilul în vederea livrării produselor comandate în termenele menționate în site, însă în anumite perioade ale anului, aceste termene pot fi decalate, dar nu mai mult de 30 zile conform legislației în vigoare.

Formular de rezervare produs

Completați formularul de mai jos pentru a rezerva produsul în magazin. Vă vom anunța prin email și SMS în momentul în care produsele sunt pregătite. Din acel moment, rezervarea este validă timp de 48 ore (incluzînd doar zilele lucrătoare).