ECVIROM-I, suspensie orala. 100 ml

ECVIROM-I Suspensie orala 100 ml
Indisponibil online Disponibil în farmacia PetMart
Imaginile afișate pe site au caracter informativ.

Acest produs nu mai face parte din oferta PetMart

ECVIROM-I Suspensie orala 100 ml - Antihelmintic cu spectru larg pentru cabaline, recomandat în combaterea endo şi ectoparazitozelor.

ECVIROM-I Suspensie orala 100 ml - Antihelmintic cu spectru larg pentru cabaline, recomandat în combaterea endo şi ectoparazitozelor.

COMPOZIŢIE 100 ml ECVIROM-I conţin:

 • Substanţe active: Ivermectină 0,2 g (0,1 g/seringă de 50 ml), Praziquantel 2,5 g (1,25 g/seringă de 50 ml);
 • Excipienţi: carboximetilceluloză, acid benzoic, glicerol formal, alcool etilic şi apă distilată.

ACŢIUNE FARMACOLOGICĂ

 • Ivermectina este un antibiotic din clasa lactonelor macrociclice, care se obţine din fermentarea microorganismului teluric Streptomices avermitilis, ulterior fiind hidrogenat pe cale chimică.
 • Produsul acţionează asupra sistemului nervos al nematodelor şi artropodelor parazite, provocând paralizia şi moartea acestora prin stimularea producerii acidului gama amino-butiric (GABA) la nivelul sinapselor, ceea ce întrerupe transmiterea influxului nervos.
 • Datorită acestui mecanism, produsul nu are acţiune asupra cestodelor şi trematodelor, deoarece acestea nu secretă GABA ca mediator chimic la nivelul sinapselor.
 • Ivermectina este activă faţă de larvele unor miaze (Hypoderma, Gastrophylus, Oestrus), ca şi faţă de insectele care se hrănesc cu sânge şi detritusuri celulare (păduchi, căpuşe, etc).
 • Deoarece ivermectinele nu au acţiune asupra producţiei de acetilcolină, principalul mediator chimic al influxului nervos la mamifere, toxicitatea produsului este relativ redusă.

SPECII ŢINTĂ: Cabaline

INDICAŢII

Ecvirom- i este recomandat în combaterea endo şi ectoparazitozelor la cabaline, după cum urmează:

 • Trematodoze produse de Fasciola hepatica.
 • Cestodoze produse de genul Anoplocephala.
 • Nematodoze produse de: Parascaris equorum, Strongylus spp., Trichonema spp., Strongyloides spp., Habronema spp., Oxyuris equi, Gongylonema spp., Parafilaria spp., Onchocerca spp., Dictiocaulus arnfieldi, Trichinella spiralis.
 • Arachnoze: linguatuloză viscerală (Linguatula serata), râia calului (Sarcoptes scabiei var. equi, Psoroptes communis var. equi, Chorioptes bovis var. equi).
 •  Entomoze produse de Gastrophilus spp., Hypoderma spp.

CONTRAINDICAŢII: Nu a fost evaluat profilul complet al toxicităţii reproductive pentru produs, astfel încât acesta nu se va administra în perioadele de gestaţie şi lactaţie fără o evaluare a raportului risc/beneficiu de către medicul veterinar.

REACŢII ADVERSE

 • Nu se cunosc în condiţiile în care se respectă dozele recomandate.
 • Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

MOD DE ADMINISTRARE

Administrarea se face oral cu seringa, astfel: inelul de dozare se poziţionează la nivelul marcajului corespunzător greutăţii animalului, se fixează vârful seringii la comisura buzelor, se administrează cantitatea necesară, după care se recomandă ridicarea capului animalului pentru a favoriza deglutiţia.

 • Doza este de 0,2 mg ivermectină + 2,5 mg praziquantel/kg masă corporală.
 • Această doză este echivalentă cu 10 ml suspensie Ecvirom-I/100 kg masă corporală atât pentru adulţi cât şi pentru mânji, într-o priză unică.
 • Mânjii trebuie trataţi, iniţial, de la vârsta de 6-8 săptămâni.
 • Deparazitarea animalelor se va face trimestrial.

ATENŢIONĂRI

 • Se vor respecta dozele si schemele de tratament indicate.
 • Se va estima corect greutatea animalelor, pentru a se evita subdozările şi supradozările.
 • Se vor respecta procedurile elementare de contenţionare a cabalinelor.
 • In timpul administrării produsului, limba animalului nu se imobilizează, ci se lasă liberă.
 • Înainte de administrarea produsului trebuie să ne asigurăm că animalul are cavitatea bucală liberă de resturi alimentare.
 • Se recomandă prudenţă la caii cu insuficienţă renală sau hepatică.
 • Agitaţi înainte de utilizare!

TIMP DE AŞTEPTARE: Pentru animalele care se folosesc în consumul uman 37 zile de la ultimul tratament.

MOD DE PREZENTARE: Seringă de plastic cu 100 ml produs, ambalată individual în cutie de carton.

Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu ECVIROM-I, suspensie orala. 100 ml

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la Romvac. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium marca Romvac pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul ECVIROM-I, suspensie orala. 100 ml este fabricat și depozitat la standarde ridicate.

Iubitorii de animale pot comanda produsul ECVIROM-I, suspensie orala. 100 ml la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești ECVIROM-I, suspensie orala. 100 ml?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru animale.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți ECVIROM-I, suspensie orala. 100 ml la prețul 61,65 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele Romvac de la Pet Mart!

Rețetă necesară Da
Cod intern produs RV-ROM-395
Cod Bare 6420213516657
Producător Romvac
Scrieţi propriul comentariu
Calitate
Preț
Comentarii clienţi

Nu exista comentarii

Valoare comandă

Cost livrare

< 99 lei

15.99 lei

≥ 99 lei

GRATUIT *


* Pentru comenzile cu livrare în România, valoarea finală a comenzii trebuie să fie mai mare sau egală cu 99 lei după aplicarea tuturor discounturilor pentru a beneficia de transportul gratuit. Pentru comenzile cu livrare în țările Uniunii Europene se vor aplica taxele de curierat aferente indiferent de valoarea comenzii.

Luni - Vineri: 900 - 1700

2 - 4 zile lucrătoare de la data procesarii comenzii

Livrările sunt efectuate exclusiv prin curierat rapid in sistem Door-to-Door • În momentul procesării comenzii vei primi un e-mail cu subiectul "Am expediat comanda....". De asemenea, accesând contul dumneavoastră veți observa statusul "Complet" al comenzii.

 • Comenzile sunt preluate și procesate în cel mai scurt timp posibil, fără a se depăși o zi lucrătoare de la primirea comenzii în cazul unora dintre produse sau o perioadă superioară de timp în cazul altora, dar fără a se depăși 10 zile lucratoare.

 • Comenzile preluate până în ora 13:00, încep a fi expediate cu urmatoarea zi lucrătoare, iar cele plasate după ora 13:00, încep a fi expediate la o distanță de 2 zile lucratoare.

 • PetMart Online face tot posibilul în vederea livrării produselor comandate în termenele menționate în site, însă în anumite perioade ale anului, aceste termene pot fi decalate, dar nu mai mult de 30 zile conform legislației în vigoare.

Formular de rezervare produs

Completați formularul de mai jos pentru a rezerva produsul în farmacia PetMart București.

Vă vom anunța prin email și SMS în momentul în care produsele sunt pregătite. Din acel moment, rezervarea este validă timp de 48 ore (incluzînd doar zilele lucrătoare).