Cefenil 4g
 • MOD DE ADMINISTRARE Cefenil 4g

Cefenil 4g

Cefenil 4g - Antibiotic cefalosporinic bactericid cu spectru larg pentru bovine şi suine. Preț 120,66 RON

120,66 RON

Disponibilitate: Sună pentru verificare

 • Livrare gratuită în toată țara
 • În 48h la tine acasă
 • Comandă oricând
 • Retur în 10 zile

Recomandă acest produs și prietenilor

ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat numai pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar. Este necesar ca ulterior plasării comenzii să trimiteți o copie scanată sau fotografiată a acestei rețete la adresa de e-mail reteta@petmart.ro. PetMart Online SRL iși rezervă dreptul de a nu onora comanda în cazul în care nu puteți furniza o copie a rețetei. Pentru orice întrebări/nelămuriri nu ezitați să ne contactați la telefon 0372.905.900
Alți clienți au fost interesați și de

Cefenil 4g - Antibiotic cefalosporinic bactericid cu spectru larg pentru bovine şi suine.

Declararea substanţelor active şl a altor ingrediente
Produsul este o pulbere de culoare alb spre maroniu, în flacoane care conţin ceftiofur de sodiu echivalent cu 1 g sau 4 g ceftiofur. Fiecare flacon de diluant conţine 20 ml sau 80 ml apă pentru preparate injectabile. Soluţia reconstituită conţine 50 mg ceftiofur pe ml.

Indicaţii
Cefenil conţine ceftiofur care este rezistent la beta-lactamază, un antibiotic cefalosporinic bactericid cu spectru larg. Acest produs este indicat pentru:
1)    tratamentul bovinelor cu boli respiratorii acute în care sunt implicate Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida sau Histophilus somni, sensibile la ceftiofur;
2)    tratamentul  bovinelor  cu  necrobaciloză  acută  interdigitală  (necroza  infecţioasă  a  piciorului)  în  care  sunt implicate  Fusobacterium necrophorum şi Bacteroides melaninogenicus;
3)    tratamentul suinelor cu boli respiratorii în care sunt implicate Actinobacillus (Haemophilus) pleuropneumoniae, Pasteurella multocida şi/sau Streptococcus suis, sensibile la ceftiofur.

Contraindicaţii

 • Nu se va administra animalelor care au fost anterior descoperite ca fiind hipersensibile la ceftiofur şi la alte antibiotice beta-lactamice.
 • Nu se va utiliza în cazul în care este cunoscută rezistenţă la substanţa activă. Utilizarea acestui produs poate cauza disconfort local tranzitoriu Ia locul injectării.


Reacţii adverse

 • Reacţii de hipersensibilitate pot apărea ocazional. În cazul unei reacţii alergice, tratamentul trebuie întrerupt. La suine poate apărea iritaţie locală care poate persista pentru 5 zile sau mai mult
 • Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.


Specii ţintă
Bovine şi suine.

Posologie pentru fiecare specie, căi de administrare şi mod de administrare Reconstituire

 • Flacon de 1 g: A se reconstitui prin adăugarea a 20 ml de apă pentru preparate injectabile.
 • Flacon de 4 g: A se reconstitui prin adăugarea a 80 ml de apă pentru preparate injectabile.


Indicaţii pentru reconstituire
1.    Înlăturaţi sigiliul dopului de la flacoanele cu solvent şi cel cu pulbere sterilă.
2.    Utilizaţi o seringă cu un ac steril (18G) şi extrageţi volumul necesar de apă pentru preparate injectabile din flaconul cu diluant.
3.    Injectaţi volumul exact de diluant în flaconul cu pulbere sterilă.
4.    Agitaţi soluţia până când are loc reconstituirea completă a pudrei.

Adăugarea rapidă a diluantului menţinut la temperatura camerei va da cele mai bune rezultate. În timpul reconstituirii, pentru a evita contaminarea microbiană, trebuie folosită tehnica aseptică.

Dozarea la bovine şi suine

PENTRU DOZARE vezi MOD DE ADMINISTRARE

Nu administraţi într-un singur loc mai mult de 10 ml.

Recomandări privind administrarea corectă

 • Acest produs este numai pentru administrare intramusculară la bovine şi suine. O atenţie deosebită se va acorda Ia suine, pentru a se evita injectarea în ţesutul adipos.
 • Vor fi respectate procedurile de administrare aseptică a produsului. A se evita injectarea repetată în acelaşi loc.
 • La suine, trebuie folosită o seringă gradată adecvată, pentru a permite administrarea cu acurateţe a dozei necesare. Acest lucru este important în special când se injectează la purcei cântărind mai puţin de 16 kg.


Timp de aşteptare

 • Bovine:    Carne şi organe: 2 zile; Lapte: 0 ore.
 • Suine:    Carne şi organe: 2 zile.


Precauţii speciale pentru depozitare

 • Pentru a se proteja de lumină se va păstra recipientul în cutia de carton care însoţeşte produsul. A se păstra produsul nereconstituit în frigider (2°C - 8°C).
 • După reconstituire, produsul se va păstra în frigider (2°C - 8°C) până la 24 de ore.
 • Orice produs reconstituit rămas neutilizat după perioada de valabilitate trebuie îndepărtat.
 • A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
 • A nu se utiliza după data de expirare marcată pe etichetă şi pe cutie.
 • Când recipientul este deschis pentru prima dată, poate fi utilizat în perioada de valabilitate specificată în prospect, va fi stabilită data la care ar trebui îndepărtat produsul rămas. Această dată trebuie scrisă pe spaţiul de pe etichetă.


Atenţionări speciale
Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:
Penicilinele şi cefalosporinele pot cauza hipersensibilitate (alergie) după administrare, prin inhalare, ingerare sau la contactul cu pielea. Hipersensibilitatea la peniciline poate provoca efecte adverse şi la cefalosporine şi viceversa. Reacţiile alergice la aceste substanţe în unele cazuri pot fi serioase.

1.    Nu utilizaţi acest produs dacă sunteţi sensibil sau dacă aţi fost sfătuit să nu lucraţi cu asemenea preparate.
2.    A se manipula produsul cu atenţie pentru a se evita orice expunere, luaţi toate precauţiile recomandate.
3.    În cazul în care în urma expunerii apar simptome, precum urticarii, apelaţi la sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul sau eticheta. Umflarea fetei, a buzelor sau a ochilor sau dificultăţi în respiraţie sunt simptome serioase şi necesită îngrijire medicală imediată. Spălaţi-vă pe mâini după utilizare.

Precauţii speciale pentru utilizare la animale:

 • Ceftiofur ar trebui utilizat în tratamentul afecţiunilor care în condiţii clinice au reacţionat slab sau la care se aşteaptă un răspuns scăzut la un spectru mai restrâns de substanţe antimicrobiene.
 • Trebuie  luate  în  considerare  reglementările  oficiale  şi  cele  locale  referitoare  la  utilizarea  substanţelor antimicrobiene  atunci  când  se utilizează produsul.
 • Utilizarea acestui produs va avea la bază testarea sensibilităţii bacteriei izolate de la animal. Dacă acest lucru nu este posibil, terapia ar trebui bazată pe informaţii epidemiologice locale (regionale, la nivel de fermă) despre sensibilitatea bacteriei ţintă.
 • Utilizarea produsului, în afara indicaţiilor din rezumatul caracteristicilor produsului poate creşte prevalenta bacteriilor rezistente la ceftiofur şi poate scădea eficienţa tratamentului cu alte cefalosporine, datorită posibilei rezistenţe încrucişate.
 • O atenţie deosebită se va acorda la suine, pentru a se evita injectarea în ţesutul adipos. A se evita injectarea repetată în acelaşi loc.


Utilizare în perioada de gestaţie şi lactaţie:

 • Studiile de laborator pe şobolani nu au adus dovezi ale efectelor teratogenice, fetotoxice sau maternotoxice.
 • Siguranţa produsului medicinal veterinar nu a fost evaluată pe durata gestaţiei şi a lactaţiei la bovine sau suine. Se utilizează numai în conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuată de medicul veterinar responsabil.


Supradozare (simptome, proceduri de urgenţă, antidoturi), după caz:

 • La bovine, în timpul administrării unei supradoze, nu s-a observat nicio dovadă de toxicitate sistemică.
 • La suine, nu s-au observat semne de toxicitate sistemică în urma administrării unei doze de 8 ori mai mare decât doza recomandată, administrată zilnic prin injectare intramusculară, timp de 15 zile.


Precauţii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deşeurilor, după caz
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele locale.

Alte informaţii
După administrarea dozei recomandate, nivelul terapeutic de ceftiofur este obţinut în câteva minute şi este menţinut pentru cel puţin 24 de ore.

 • Se eliberează numai pe bază de reţetă veterinară.
 • NUMAI PENTRU UZ VETERINAR

Animalutele noastre merita toata dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sanatoase ingrijite cu Cefenil 4g

Necuvantatoarele din viata noastra merita cele mai bune produse de la Norbrook. PetMart este un pet shop care iti ofera farmacie bovine premium marca Norbrook pentru a-ti rasfata prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem pret. Astfel produsul Cefenil 4g este fabricat si depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru animale de ferma!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Cefenil 4g la orice ora din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colt nu gasesti Cefenil 4g?

PetMart iti livreaza extrem de rapid farmacie bovine de care aveti nevoie oriunde in Romania.

Este cunoscut faptul ca animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele sa aduca un plus de sanatate pentru animale de ferma.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent inca din 2009 pe piata, regasiti Cefenil 4g la pretul 120,66 RON. Fie ca esti din Bucuresti sau din alta zona a tarii, nu ezita sa comanzi produsele Norbrook pentru animale de ferma de la Pet Mart!

Rețetă Da
Cod intern produs MM-NOR-1184
Producător Norbrook
Data Expirare 30.06.2017
Comentarii clienţi

Nu exista comentarii

Scrieţi propriul comentariu

Cum notaţi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota


București:

Valoarea comenzii < 50 RON Valoarea comenzii >50 RON
10 ron GRATUIT


 

 • ORAR = Luni-Vineri:  15-20
 • Termenul de livrare: 1-2 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.
 • Puteti comanda și produse al căror total este mai mic de 50 RON contra unei taxe fixe de livrare în valoare de 10 RON.


 

 

Restul localităților:

Valoarea comenzii < 99 RON Valoarea comenzii >99 RON
în funcție de greutatea coletului GRATUIT**

LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi mai mari de 99 RON.


 • ORAR = Luni-Vineri:  9-18
 • Termenul de livrare: 2-3 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.

** COMENZI LIVRATE GRATUIT IN URMATOARELE CONDITII DE GREUTATE:

 • Comenzi intre 99-200 RON (in limita a 16 kg) 
 • Comenzi intre 200-400 RON (in limita a 32 kg) 
 • Comenzi peste 400 RON (in limita a 64 kg) Livrările sunt facute exclusiv prin curierat rapid direct la ușa ta (sistem door-to-door).  

Din momentul expedierii coletului de către firma noastră, nu mai suntem in nici un fel raspunzatori pentru termenul de livrare, responsabilitatea revenind in intregime firmelor de curierat rapid.


In momentul plecarii catre tine a produselor vei primi un e-mail cu statutul "Complet".

Clienții care au cumpărat acest produs au achiziționat și
Yoochoose Tracking Yoochoose Tracking Yoochoose Tracking