Stomorgyl 2 mg/ 20 comprimate

Stomorgyl 2 mg/ 20 comprimate
Imaginile afișate pe site au caracter informativ.
61,07 RON

Disponibilitate: Stoc epuizat

STOMORGYL - 2 comprimate pe baza de spiramicina si metronidazol pentru combaterea infectiilor buco-dentare la caini si pisici
Recomandă acest produs și prietenilor
ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat numai pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar. Este necesar ca în momentul plasării comenzii să atașați o copie scanată sau fotografiată a rețetei. PetMart Online SRL iși rezervă dreptul de a nu onora comanda în cazul în care nu puteți furniza o copie a rețetei. Pentru orice întrebări sau nelămuriri nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0372.905.900.

STOMORGYL - 2 comprimate pe baza de spiramicina si metronidazol pentru combaterea infectiilor buco-dentare la caini si pisici

Compozitie: Fiecare comprimat contine:

 • Spiramicina baza ............................................. 150.000 U.I.
 • Metronidazol .................................................... 25 mg
 • Excipient q.s. ......................................................1 comprimat

Proprietati farmacologice:

 • STOMORGYL este o combinatie formata din doua antibiotice: spiramicina si metronidazol.
 • Spiramicina este un bacteriostatic ce apartine familiei macrolidelor. Aceasta este activa impotriva unei largi game de bacterii Gram pozitive (cum ar fi Mycoplasma), precum si impotriva unei game mai restranse de bacterii Gram negative.
 • Asemenea altor microlide, spiramicina inhiba sinteza proteinelor si se fixeaza pe ribozomii bacterieni ducand astfel la o inhibare a sintezei proteice la nivel bacterian.
 • Metronidazolul este activ impotriva germenilor anaerobi Gram negativ si Gram pozitiv (Bacteroides, Fusobacterium)
 • Bolile periodontale sunt de importanta primara la caini. Acestea sunt asociate cu aparitia tartrului dentar care este mediul propice pentru dezvoltarea microorganismelor aerobice si anaerobice.
 • Studiile au relevat preponderenta Streptococilor, Pasteurella multocida, Stafilococilor si a bacteriilor anaerobe la nivelul infectiilor bucale la carnivore. De asemenea, spirochetele si fusiformele sunt prezente adesea, la animalele cu infectii bucale.
 • Asocierea metronidazol-spiramicina are un spectru complementar, toti germenii recunoscuti ca agenti patogeni sunt inhibati fie de unul fie de celalalt ingredient activ.

Caracteristici farmacodinamice:

 • Dupa administrarea, pe cale orala, la 2 – 4 ore de la administrare s-a observat existenta unei concentratii mari de spiramicina in plasma si a unei concentratii mari de spiramicina in saliva timp de 4-8 ore de la administrarea produsului, concentratie de trei ori mai mare decat cea detectata la nivelul plasmei.
 • Concentratie mare de metronidazol a fost detectata la o ora dupa administrare in saliva la acelasi nivel ca cea din plasma.
 • Cele doua ingrediente active ajung in cavitatea bucala intr-o cantitate suficienta care inhiba activitatea germenilori responsabili de conditiile patologice din zona.

Speciile la care se foloseste: caini si pisici

Instructiuni de folosire: Infectii provocate de bacterii aerobe si anaerobe, in special infectii ale cavitatii bucale : stomatite, gingivite, boli periodontale, pyorrhoea, halitoza.

Contraindicatii:Hipersensibilitate cunoscuta la una din cele doua ingrediente.

 • Efecte adverse, frecventa si gravitate : nu s-au observat.
 • Precautii speciale : nu este cazul.

Folosirea pe durata gestatiei si a lactatiei:

Studiile pe speciile de laborator nu au relevat nici un efect teratogen sau embriotoxic. Nu exista interdictie pentru administrarea produsului STOMORGYL in timpul gestatiei sau lactatiei.

Interactiuni cu alte medicamente: nu s-au descoperit nici un fel de interactiuni.

Posologie si mod de administrare:

 • Comprimatele se administreaza pe cale orala, doza recomandata fiind de 75000 IU de spiramicina si 12,5 mg metronidazol pe kg, greutate corporala, in fiecare zi.
 • Ex :  un comprimat pe 2 kg greutate corporala, pe zi, timp de 5 pana la 10 zile.

Supradozarea: Tratamentul zilnic, pe cale orala,  nu a provocat nici un efect toxic la caini tratati cu o doza de 5 ori mai mare decat cea recomandata, timp de o perioada mai mare de 3 ori decat cea recomandata.

Perioada de asteptare: nu se aplica, deoarece STOMORGYL este indicat pentru folosirea la animale de companie.

Precautii speciale recomandate pentru persoana care administreaza tratamentul:

 • A nu se lasa la indemana copiilor.
 • A se spala mainile dupa folosire.

Particularitati farmaceutice

 • Incompabilitati majore: nu au fost identificate
 • Durata de valabilitate : 36 de luni.

Precautii speciale de depozitare : a se depozita departe de surse de caldura.

Natura si continutul ambalajului :

STOMORGYL comprimate este ambalat sub forma de blister. Blisterul este ambalat in cutii de carton, fiecare cutie contine 2 blistere x 10 comprimate.

 • Precautii speciale de eliminare a produselor nefolosite : deseurile sau produsele nefolosite trebuie aruncate conform legislatiei in vigoare.
 • Important: STOMORGYL 2 mg intra in categoria farmacie. Consultati medicul veterinar pentru stabilirea diagnosticului, prescrierea medicatiei in functie de nevoile specifice ale cainelui dumneavoastra.

Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu Stomorgyl 2 mg/ 20 comprimate

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la Merial. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria antibiotice orale marca Merial pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul Stomorgyl 2 mg/ 20 comprimate este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru pisici!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Stomorgyl 2 mg/ 20 comprimate la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești Stomorgyl 2 mg/ 20 comprimate?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria antibiotice orale de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru pisici.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți Stomorgyl 2 mg/ 20 comprimate la prețul 61,07 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele Merial pentru pisici de la Pet Mart!

Rețetă necesară Da
Cod intern produs VT-MER-666
Producător Merial
Prezentare Comprimate
Scrieţi propriul comentariu
Calitate
Preț
Comentarii clienţi
 • Foarte bun
  Preț
  recomandat inainte de detartraj
 • stomorgyl
  Preț
  Tratament împotriva gingivite la pisici!
 • foarte bun
  Preț
  Este un produs excellent. Recomand oricui are nevoie.

Valoare comandă

Cost livrare

< 99 RON

în funcție de greutate

> 99 RON

GRATUIT**Luni - Vineri: 900 - 1700

2 - 4 zile lucrătoare de la data procesarii comenzii

Livrările sunt efectuate exclusiv prin curierat rapid.** Comenzile din alte localități, in afară de București, sunt livrate gratuit în următoarele condiții de valoare și greutate:

Comenzi între 99 - 200 RON (în limita a 16 kg) 

Comenzi între 200 - 400 RON (în limita a 32 kg) 

Comenzi peste 400 RON (în limita a 64 kg)

În cazul în care comenzile nu se încadrează în condițiile de livrare gratuită ca urmare a depășirii greutății limită, se vor aplica taxele de curierat aferente. Acestea se vor afișa automat înainte de plasarea comenzii.


În momentul procesării comenzii vei primi un e-mail cu subiectul "Am expediat comanda....". De asemenea, accesând contul dumneavoastră veți observa statusul "Complet" al comenzii.

Comenzile sunt preluate și procesate în cel mai scurt timp posibil, fără a se depăși o zi lucrătoare de la primirea comenzii în cazul unora dintre produse sau o perioadă superioară de timp în cazul altora, dar fără a se depăși 10 zile lucratoare.

Comenzile preluate până în ora 13:00, încep a fi expediate cu urmatoarea zi lucrătoare, iar cele plasate după ora 13:00, încep a fi expediate la o distanță de 2 zile lucratoare.

PetMart Online face tot posibilul în vederea livrării produselor comandate în termenele menționate în site, însă în anumite perioade ale anului, aceste termene pot fi decalate, dar nu mai mult de 30 zile conform legislației în vigoare.