K-Flor 100mg/ml x 1 l
 • Tabel K-Flor 100mg/ml x 1 l
 • Formula K-Flor 100mg/ml x 1 l

K-Flor 100mg/ml x 1 l

K-Flor 100mg/ml x 1 l - Soluție limpede, incoloră până la galbenă pentru administrare în apa de băut in tratamentul și profilaxia la nivel de grup în cazul în care sunt prezente semne clinice de boală respiratorie porcină. Preț 261,60 RON
261,60 RON

Disponibilitate: În stoc

Puncte cadou Cumpară acest produs și câștigi 262 puncte de loialitate. (262 puncte = 2,62 RON)

 • Livrare gratuită în toată țara
 • În 48h la tine acasă
 • Comandă oricând
 • Retur în 10 zile

Recomandă acest produs și prietenilor

ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat numai pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar. Este necesar ca ulterior plasării comenzii să trimiteți o copie scanată sau fotografiată a acestei rețete la adresa de e-mail reteta@petmart.ro. PetMart Online SRL iși rezervă dreptul de a nu onora comanda în cazul în care nu puteți furniza o copie a rețetei. Pentru orice întrebări/nelămuriri nu ezitați să ne contactați la telefon 0372.905.900

K-Flor 100mg/ml x 1 l - Soluție limpede, incoloră până la galbenă pentru administrare în apa de băut in tratamentul și profilaxia la nivel de grup în cazul în care sunt prezente semne clinice de boală respiratorie porcină.

Declararea substanțelor active și a altor substanțe
1 ml conține:
Substanță activă:
Florfenicol    100 mg

Forma farmaceutică
Soluție pentru administrare în apa de băut. Soluție limpede, incoloră până la galbenă.

Specii țintă
Porcine

Indicații
La porcine:
Tratamentul și profilaxia la nivel de grup în cazul în care sunt prezente semne clinice de boală respiratorie porcină asociată cu Actinobacillus pleuropneumoniae și Pasteurella multocida susceptibile la florfenicol. Prezența bolii trebuie confirmată la nivelul turmei înainte de inițierea tratamentului.

Mod și cale de administrare
A se administra în apa de băut.
10 mg florfenicol per kg greutate corporală pe zi în apa de băut timp de 5 zile consecutive.
Pe baza dozei recomandate și a numărului și greutății animalelor care vor fi tratate, cantitatea zilnică exactă din produsul medicinal veterinar trebuie calculată conform următoarei formule:

FORMULA

 • Cantitatea adecvată de apă cu medicament trebuie preparată în funcție de consumul zilnic de apă. Pentru a asigura o dozare corectă, greutatea corporală trebuie determinată cât mai precis posibil.
 • Pentru a evita subdozarea și supradozarea, animalele tratate trebuie împărțite în grupuri cu greutate corporală similară, iar doza
 • trebuie calculată pentru fiecare grup în parte.


Pentru rezervorul de depozitare în vrac:
Pentru tratarea porcinelor care consumă apă reprezentând 10% din greutatea lor corporală, la doza de 10 mg/kg: adăugați soluția de florfenicol în apa de băut din rezervorul de depozitare în vrac. Utilizați un flacon  (500 ml) de soluție de florfenicol pentru fiecare 500 L de apă, un flacon (1 L) de soluție de florfenicol pentru fiecare 1000 L de apă sau utilizați un butoiaș (5 L) de soluție de florfenicol pentru fiecare 5000 L de apă și amestecați bine.

Pentru dispozitivul de proporționare:
Pentru tratarea a 5000 kg de porcine care consumă apă reprezentând 10% din greutatea lor corporală, la o rată de doză de 10 mg/kg;
1.    Goliți conținutul unui flacon/butoiaș de soluție de florfenicol în dispozitivul de proporționare și diluați cu apă de băut după cum urmează:

TABEL

2.    Amestecați bine.
3.    Setați dispozitivul de proporționare la 10%.
4.    Porniți dispozitivul de proporționare.

Avertisment:    Soluțiile cu concentrații mai mari de 1,2 g de florfenicol per Iitru pot precipita.
Asimilarea apei cu medicament depinde de mai mulți factori, inclusiv de starea clinică a animalelor și condițiile locale, precum temperatura ambiantă și umiditatea. Pentru a obține doza corectă, consumul de apă trebuie monitorizat, iar concentrația de florfenicol trebuie ajustată corespunzător. Dacă totuși nu este posibil să se obțină un aport suficient de apă cu medicament, animalele trebuie tratate parenteral.

Timp de așteptare
Carne și organe: 20 zile

Atenționări speciale

 • Atenționări speciale pentru fiecare specie țintă
 • Porcinele tratate trebuie ținute sub observație specială. În fiecare dintre cele cinci zile de tratament nu trebuie să se administreze apă de băut fără medicament până când nu a fost ingerată de porcine cantitatea zilnică totală de apă de băut medicamentată.
 • Dacă nu există semne de ameliorare după trei zile de tratament, diagnosticul trebuie revizuit și dacă este necesr, tratamentul trebuie schimbat.


Precauții speciale pentru utilizare la animale

 • Produsul medicinal veterinar trebuie utilizat în baza testelor de susceptibilitate.
 • Utilizarea produsului în afara instrucțiunilor furnizate în RCP poate spori prevalența bacteriilor rezistente la florfenicol. Politicile antimicrobiene oficiale și locale trebuie luate în considerare atunci când se utilizează produsul.
 • Tratamentul nu trebuie să depășească 5 zile.


Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:

 • Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută Ia florfenicol sau polietilenglicoli trebuie să evite contactuI cu produsul medicinal veterinar. În cazul contactului accidental cu pielea, clătiți cu apă. În cazul contactului cu ochii, clătiți imediat cu apă din abundență.
 • La manipularea produsului medicinal veterinar trebuie purtat echipament de protecție personală, constând din ochelari de protecție.


Alte precauții
Pentru a preveni orice efecte adverse asupra algelor și posibila contaminare a pânzei de apă  freatice, bălegarul de la porcinele tratate nu trebuie împrăștiat pe sol fără a se amesteca cu bălegar de la porcine netratate. Bălegarul de la porcinele tratate trebuie diluat cu cel puțin de 5 ori greutatea bălegarului de la porcine netratate înainte de a putea fi împraștiat pe teren arabil.

 • Utilizare în perioada de gestație, lactație
 • Studiile la animale de laborator nu au relevat semne de potențiale efecte embriotoxice sau fetotoxice ale florfenicolului. Siguranța produsului medicinal veterinar la scroafe nu a fost stabilită în perioada de gestație și lactație.
 • Nu este recomandată utilizarea în perioada de gestație și lactație.


Interacțiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacțiune: Nu există date disponibile.

Supradozare
În cazul supradozării, se poate observa o scădere a creșterii ponderale, a consumului de apă și alimente, eritem și edem perianal și modificarea anumitor parametri hematologici și biochimici care indică deshidratarea.

Incompatibilități
În absența studiilor de compatibilitate, acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.

Data expirării
Perioada de valabilitate după diluare sau reconstituire conform indicațiilor: 24 ore Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 3 luni

Condiții speciale de depozitare
A nu se păstra la temperatură mai mare de 25°C.

Contraindicații

 • Nu se utilizează la vieri destinați reproducerii.
 • Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanța activă sau la excipient.


Reacții adverse

 • În timpul tratamentului se poate observa o ușoară reducere a consumului de apă la animale, fecale de culoare maro închis și constipație.
 • Reacțiile adverse observate frecvent sunt diareea și/sau eritemul/edemul perianal și rectal, care pot afecta aproximativ 40% din animale. Aceste efecte sunt tranzitorii. La câteva dintre animalele afectate, se poate observa prolaps rectal, care se remite fără tratament.
 • Dacă observați reacții grave sau alte efecte care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm informați medicul veterinar.

Animalutele noastre merita toata dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sanatoase ingrijite cu K-Flor 100mg/ml x 1 l

Necuvantatoarele din viata noastra merita cele mai bune produse de la Karizoo. PetMart este un pet shop care iti ofera farmacie suine premium marca Karizoo pentru a-ti rasfata prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem pret. Astfel produsul K-Flor 100mg/ml x 1 l este fabricat si depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru animale de ferma!

Iubitorii de animale pot comanda produsul K-Flor 100mg/ml x 1 l la orice ora din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colt nu gasesti K-Flor 100mg/ml x 1 l?

PetMart iti livreaza extrem de rapid farmacie suine de care aveti nevoie oriunde in Romania.

Este cunoscut faptul ca animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele sa aduca un plus de sanatate pentru animale de ferma.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent inca din 2009 pe piata, regasiti K-Flor 100mg/ml x 1 l la pretul 261,60 RON. Fie ca esti din Bucuresti sau din alta zona a tarii, nu ezita sa comanzi produsele Karizoo pentru animale de ferma de la Pet Mart!

Rețetă Da
Cod intern produs MM-KAR-1129
Producător Karizoo
Data Expirare 31 mar. 2019
Comentarii clienţi

Nu exista comentarii

Scrieţi propriul comentariu

Cum notaţi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota


București:

Valoarea comenzii < 50 RON Valoarea comenzii >50 RON
10 ron GRATUIT


 

 • ORAR = Luni-Vineri:  15-20
 • Termenul de livrare: 1-2 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.
 • Puteti comanda și produse al căror total este mai mic de 50 RON contra unei taxe fixe de livrare în valoare de 10 RON.


 

 

Restul localităților:

Valoarea comenzii < 99 RON Valoarea comenzii >99 RON
în funcție de greutatea coletului GRATUIT**

LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi mai mari de 99 RON.


 • ORAR = Luni-Vineri:  9-18
 • Termenul de livrare: 2-3 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.

** COMENZI LIVRATE GRATUIT IN URMATOARELE CONDITII DE GREUTATE:

 • Comenzi intre 99-200 RON (in limita a 16 kg) 
 • Comenzi intre 200-400 RON (in limita a 32 kg) 
 • Comenzi peste 400 RON (in limita a 64 kg) Livrările sunt facute exclusiv prin curierat rapid direct la ușa ta (sistem door-to-door).  

Din momentul expedierii coletului de către firma noastră, nu mai suntem in nici un fel raspunzatori pentru termenul de livrare, responsabilitatea revenind in intregime firmelor de curierat rapid.


In momentul plecarii catre tine a produselor vei primi un e-mail cu statutul "Complet".

Yoochoose Tracking