Isemid 2 mg pentru caini 11.5 - 23 kg 10 comprimate masticabile

Isemid 2 mg, >11.5 - 23 kg kg / 1 folie, 10 comprimate masticabile
-25%
Isemid 2 mg, >11.5 - 23 kg kg / 1 folie, 10 comprimate masticabile
Isemid 2 mg, >11.5 - 23 kg kg / 1 folie, 10 comprimate masticabile
Imaginile afișate pe site au caracter informativ.

Pret normal: 64,92 RON

Special Price 48,69 RON

Disponibilitate: În stoc

Puncte cadou Cumpară acest produs și câștigi 49 puncte de loialitate. (49 puncte = 0,49 RON)

Isemid 2 mg, caini 11.5 - 23 kg 10 comprimate masticabile folosit in tratamentul semnelor clinice, incluzand edemul pulmonar, asociate insuficientei cardiace congestive la caini.
Recomandă acest produs și prietenilor

Pentru tratamentul semnelor clinice, incluzand edemul pulmonar, asociate insuficientei cardiace congestive la caini.

DECLARAREA (SUBSTANTEI) SUBSTANTELOR ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENTI):

Fiecare comprimat masticabil contine:

Substanta activa:

 • Isemid 1 mg 1 mg torasemida
 • Isemid 2 mg 2 mg torasemida
 • Isemid 4 mg 4 mg torasemida

Comprimatele sunt colorate maron, alungite, masticabile si pot fi divizate in jumatati.

CONTRAINDICATII:

 • A nu se utiliza in cazul insuficientei renale.
 • A nu se utiliza in cazul deshidratarii severe, hipovolemiei sau hipotensiunii arteriale.
 • A nu se utiliza concomitent cu alte diuretice de ansa.
 • A nu se utiliza in cazul hipersensibilitatii la substanta activa sau oricare dintre excipienti.

REACTII ADVERSE

 • Intr-un studiu clinic, s-au observat foarte frecvent insuficienta renala, o crestere a parametrilor sanguini renali, hemoconcentratie si modificarea nivelurilor de electroliti (clorura, sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, calciu).
 • Frecvent s-au observat urmatoarele semne clinice: simptome gastrointestinale pasagere cum ar fi voma si diareea, deshidratare, poliurie, polidipsie, incontinenta urinara, anorexie, scaderea in greutate si letargie.
 • Alte efecte asociate cu activitatea farmacologica a torasemidei au fost observate in studiile preclinice la cainii sanatosi la doza recomandata, cum ar fi uscarea mucoasei cavitatii bucale, cresteri reversibile ale concentratiilor serice ale glucozei si aldosteronului, scaderea densitatii urinei si cresterea pH-ului urinei.

Frecventa reactiilor adverse este definita utilizand urmatoarea conventie:

- Foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale tratate care prezinta reactii adverse);
- Frecvente (mai mult de 1 dar mai putin de 10 animale din 100 animale tratate);
- Mai putin frecvente (mai mult de 1 dar mai putin de 10 animale din 1000 animale tratate);
- Rare (mai mult de 1 dar mai putin de 10 animale din 10 000 animale tratate);
- Foarte rare (mai putin de 1 animal din 10 000 animale tratate, inclusiv raportarile izolate).

Daca observati orice reactie adversa, chiar si cele care nu sunt deja incluse in acest prospect sau credeti ca medicamentul nu a avut efect va rugam sa informati medicul veterinar.

SPECII TINTA: Caini.

Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu Isemid 2 mg pentru caini 11.5 - 23 kg 10 comprimate masticabile

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la Ceva Sante. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria afectiuni cardio-circulatorii marca Ceva Sante pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul Isemid 2 mg pentru caini 11.5 - 23 kg 10 comprimate masticabile este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru caini!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Isemid 2 mg pentru caini 11.5 - 23 kg 10 comprimate masticabile la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești Isemid 2 mg pentru caini 11.5 - 23 kg 10 comprimate masticabile?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria afectiuni cardio-circulatorii de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru caini.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți Isemid 2 mg pentru caini 11.5 - 23 kg 10 comprimate masticabile la prețul 48,69 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele Ceva Sante pentru caini de la Pet Mart!

Administrare orala.

Doza recomandata initiala/de intretinere este de 0.13 pana la 0.25 mg torasemida/kg greutate corporala/zi, o data pe zi.

In cazul edemului pulmonar moderat sau sever, aceasta doza poate fi crescuta daca este necesar pana la doza maxima de 0.4 mg/kg greutate corporala/zi, o data pe zi.

Dozele de 0.26 mg/kg si mai mari trebuie administrate pe o perioada maxima de 5 zile. Dupa aceasta perioada, doza trebuie redusa la doza de intretinere si cainele trebuie evaluat de medicul veterinar in cateva zile.

Tabelul urmator arata schema de ajustare a dozei in cadrul domeniului recomandat de doze intre 0.13 to 0.4 mg/kg/zi:

Greutatea câinelui(kg)Numărul și concentrația comprimatelor de Isemid de administrat

Doza inițială/de întreținere

(0.13 până la 0.25 mg/kg/zi)

Doza temporară mărită

(0.26 până la 0.40 mg/kg/zi)

1 mg

2.5 pâna la 4

½

1

>4 pâna la 6

1

1 + ½

>6 pâna la 8

Între 1 și 1 + ½

Între 2 și 2 + ½

>8 pâna la 11.5

Între 1 + ½ și 2

Între 2 + ½ și 3

2 mg

>11.5 pâna la 15

Între 1 și 1 + ½

2

>15 pâna la 23

Între 1 + ½ și 2

Între 2 + ½ și 3

4 mg

>23 pâna la 30

Între 1 și 1 + ½

2

>30 pâna la 40

Între 1 + ½ și 2

Între 2 + ½ și 3

>40 pâna la 60

Între 2 și 2 + ½

Între 3 și 4

Doza trebuie ajustata pentru a mentine confortul pacientului, acordand atentie functiei renale si statusului electrolitilor. Odata ce semnele de insuficienta cardiaca  congestiva au fost controlate si pacientul este stabil, trebuie continuat cu doza cea mai mica, daca este necesara o terapie pe termen lung cu acest medicament.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA:

 • In cazul in care comprimatul nu este ingerat in mod spontan de catre caine, poate fi administrat de asemenea impreuna cu hrana sau direct in gura cainelui.

TIMP (TIMPI) DE ASTEPTARE: Nu este cazul.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

 • A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
 • Acest produs medicinal veterinar nu necesita conditii speciale de depozitare.
 • A nu se utiliza acest produs veterinar dupa data expirarii marcata pe cutie sau blister dupa "EXP".
 • Data expirarii se refera la ultima zi din acea luna.
 • Partile de comprimat ramase trebuie depozitate in blister si folosite la urmatoarea administrare.
 • Nu lasati tabletele la indemana animalelor pentru a evita orice ingerare accidentala.


ATENTIONARE (ATENTIONARI) SPECIALA (SPECIALE):

Precautii speciale pentru fiecare specie tinta:

 • Doza initiala/de intretinere poate fi crescuta atunci cand edemul pulmonar devine mai sever, cum este cazul in care ajunge in stadiul de edem alveolar (vezi si sectiunea „Posologie pentru fiecare specie, cale (cai) de administrare si mod de administrare”).

Precautii speciale pentru utilizare la animale:

 • La cainii care prezinta un edem pulmonar acut ce necesita tratament de urgenta, utilizarea de medicamente injectabile trebuie luata in considerare initial inainte de inceperea terapiei diuretice orale.
 • Raspunsul diuretic la torasemida poate creste in timp dupa administrarea repetata, in special la doze mai mari de 0,2 mg / kg si zi; prin urmare, ar trebui avuta in vedere monitorizarea mai frecventa.
 • Functia renala (masurarea valorilor ureei si creatininei din sange, precum si a raportului dintre proteinele urinare : creatinina (UPC)), starea de hidratare si starea electrolitilor serici, trebuie monitorizati inainte si in timpul tratamentului la intervale foarte regulate, in conformitate cu evaluarea beneficiu-risc efectuata de medicul veterinar responsabil (vezi pct. 4.3 si 4.6 din RCP).
 • Torasemida trebuie utilizata cu prudenta in cazurile de diabet zaharat. Monitorizarea glicemiei la animalele cu diabet zaharat este recomandata inainte si in timpul tratamentului. La cainii cu dezechilibru electrolitic preexistent si / sau de apa, acest lucru trebuie corectat inainte de tratamentul cu torasemida.
 • Deoarece torasemida creste setea, cainii trebuie sa aiba acces liber la apa proaspata.
 • In cazul pierderii poftei de mancare si / sau varsaturilor si / sau letargiei sau in cazul ajustarii tratamentului, trebuie evaluata functia renala (ureea si creatinina din sange, precum si raportul dintre proteinele urinare : creatinina (UPC)).

Intr-un studiu clinic, Isemid si-a demonstrat eficacitatea atunci cand este utilizat ca tratament de prima intentie. Deoarece in cadrul acestui studiu nu a fost evaluata inlocuirea unui diuretic de ansa alternativ cu acest produs medicinal veterinar, o astfel de modificare ar trebui pusa in aplicare numai pe baza unei evaluari raportului beneficiu-risc efectuata de medicul veterinar responsabil.

Siguranta si eficacitatea produsului nu a fost evaluata pentru cainii cantarind mai putin de 2.5 kg. In cazul acestor animale, utilizati numai pe baza unei evaluari raportului beneficiu-risc efectuata de medicul veterinar responsabil.

Comprimatele sunt aromate.

Precautii speciale care vor fi luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale:

 • Acest produs medicinal veterinar poate determina poliurie, cresterea setei si / sau tulburari gastrointestinale si / sau hipotensiune arteriala si / sau deshidratare daca este ingerat.
 • Orice comprimate partial utilizate trebuie repuse in blister si apoi in cutia originala pentru a impiedica accesul copiilor.
 • In caz de ingestie accidentala, in special de catre copii, solicitati imediat sfatul medicului si prezentati medicului prospectul sau eticheta.

Acest produs medicinal veterinar poate provoca reactii de hipersensibilitate (alergice) la persoanele sensibile la torasemida. Persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la torasemida, la sulfonamide sau la oricare dintre excipienti trebuie sa evite contactul cu medicamentul de uz veterinar. Daca apar simptome de alergie, solicitati sfatul medicului si aratati ambalajul produsului medicului.

Spalati mainile dupa utilizare.

Gestatie si lactatie:

 • Studiile de laborator pe sobolani si iepuri au aratat fetotoxicitate la doze maternotoxice.
 • Deoarece siguranta produsului nu a fost stabilita la speciile tinta, utilizarea produsului nu este recomandata in cazul animalelor gestante, in lactatie sau in cazul celor de reproductie.

Interactiuni cu alte produse medicinale si alte forme de interactiune:

 • Administrarea simultana cu diuretice de ansa sau AINS poate duce la scaderea raspunsului natriuretic.
 • Utilizarea concomitenta cu AINS, aminoglicozide sau cefalosporine poate creste riscul de nefrotoxicitate si/sau ototoxicitate al respectivelor produse medicinale.
 • Torasemida poate antagoniza actiunea agentilor hipoglicemici orali.
 • Torasemida poate creste riscul aparitiei alergiei la sulfonamide.

In cazul administrarii concomitente cu corticosteroizi, efectele pierderii de potasiu pot fi potentate.

In cazul administrarii concomitente cu amfotericina B, se observa cresterea potentialului de nefrotoxicitate si intensificarea dezechilibrului electrolitic.

Nu au fost raportate interactiuni farmacocinetice consecutiv administrarii concomitente a torasemidei cu digoxina; totusi hipopotasiemia poate intensifica aritmiile digitalic-induse.

Torasemida paote reduce excretia renala de salicilati ducand la cresterea riscului de toxicitate.

Trebuie sa se acorde atentie administrarii torasemidei impreuna cu alte medicamente de uz veterinar legate puternic de proteinele plasmatice. Deoarece legarea de proteine faciliteaza secretia renala a torasemidei, o scadere a legarii datorata deplasarii cu un alt produs medicinal veterinar poate fi o cauza a rezistentei diuretice.

Administrarea concomitenta a torasemidei cu alte medicamente de uz veterinar metabolizate prin intermediul citocromului P450 familiile 3A4 (de exemplu: enalapril, buprenorfina, doxiciclina, ciclosporina) si 2E1 (izofluran, sevofluran, teofilina) pot scadea clearance-ul acestora din circulatia sistemica.

Efectul medicamentelor antihipertensive de uz veterinar, in special inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ACE), poate fi potentat atunci cand este administrat concomitent cu torasemida.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenta, antidot):

 • Dupa administrarea la caini sanatosi de 3 ori si de 5 ori doza maxima timp de 5 zile consecutive, urmata de 177 administrari zilnice de 3 ori si de 5 ori doza cea mai mare recomandata pentru intretinere, modificari histopatologice la nivelul rinichilor (inflamatie interstitiala, dilatarea tubulilor renale si chisturi subcapsulare), au fost retinute in plus fata de efectele observate dupa administrarea dozei recomandate (vezi sectiunea 4.6).
 • Leziunile renale au fost inca prezente la 28 de zile dupa terminarea tratamentului. Caracteristicile microscopice ale leziunilor sugereaza un proces de reparatie continua. Aceste leziuni pot fi cel mai probabil considerate ca urmare a efectului farmacodinamic (diureza) si nu au fost asociate cu dovezi de glomeruloscleroza sau fibroza interstitiala.
 • Modificarile tranzitorii ale dozei la nivelul glandelor suprarenale, constand in hipertrofie reactiva / hiperplazie minima pana la moderata, probabil legate de productia crescuta de aldosteron, au fost observate la cainii tratati cu pana la 5 ori mai mare decat doza recomandata terapeutic. S-a observat o crestere a
 • concentratiei plasmatice a albuminei.
 • Modificarile ECG fara semne clinice (cresterea valorii P si / sau a intervalului QT) au fost observate la unele animale dupa administrarea de 5 ori mai mare doza
 • recomandata. Nu poate fi exclus rolul cauzal al modificarilor valorilor electrolitului plasmatic.
 • Dupa administrarea de 3 si 5 ori mai mare a dozei terapeutice recomandata la cainii sanatosi, s-a observat o scadere a poftei de mancare, ceea ce a dus la scaderea in greutate in unele cazuri.
 • In caz de supradozare, tratamentul va fi instituit de medicul veterinar responsabil, pe baza semnelor observate.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DESEURILOR, DUPA CAZ: Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate in conformitate cu cerintele locale.

DATE IN BAZA CARORA A FOST APROBAT ULTIMA DATA PROSPECTUL: Informatii detaliate referitoare la acest produs medicinal veterinar sunt disponibile pe website-ul Agentiei Europene a Medicamentelor : http://www.ema.europa.eu/.

ALTE INFORMATII:

Dimensiunea ambalajului: 

Cutie de carton cu blistere care contin fiecare cate 10 comprimate.
Toate concentratiile sunt disponibile in urmatoarele dimensiuni de ambalaj: Cutii cu 30 sau 90 comprimate.
Nu toate dimensiunile de ambalaje pot fi comercializate.

Proprietati farmacodinamice:

Torasemida este un diuretic de ansa ce apartine clasei piridina-3-sulfoniluree, numita si diuretice cu actiune intensa. Torasemida are o structura chimica intre cele ale diureticelor de ansa (cum ar fi furosemidul) si blocantii canalelor de Cl.

Locul primar de actiune al torasemidei este portiunea groasa ascendenta a ansei Henle, unde interactioneaza cu cotransporterul Na+ - K+ - 2Cl- localizat in membrana luminala (partea cu urina) si blocheaza reabsorbtia activa de sodiu si clorura. Prin urmare, activitatea diuretica a torasemidei se coreleaza mai bine cu rata de excretie a torasemidei in urina decat cu concentratia din sange.

Deoarece portiunea ascendenta a ansei Henle este impermeabila la apa, inhibarea simportului (inhibarea transferului Na + -Cl- din lumen in spatiul interstitial) creste concentratiile de ioni in lumen si produce un interstitiu medular hipertonic. In consecinta, reabsorbtia apei din tubulul colector este inhibata si volumul de apa din partea luminala este crescut.

Torasemida determina o crestere semnificativa dependenta de doza a fluxului de urina si a excretiei urinare de sodiu si potasiu. Torasemida are o activitate mai puternica, cu durata mai lunga de actiune decat furosemidul.

Particularitati farmacocinetice:

La caini, dupa administrarea unei doze unice intravenoase de 0,2 mg torasemid/kg greutate corporala, clearance-ul total mediu a fost de 22,1 mL/h/kg, cu un volum mediu de distributie de 166 mL/kg si un timp mediu de injumatatire terminal de aproximativ 6 ore. Dupa administrarea orala de 0,2 mg torasemida/kg greutate corporala, biodisponibilitatea absoluta este de aproximativ 99% pe baza datelor concentratiei plasmatice-timp si 93% pe baza datelor concentratiei urinare-timp.

Hranirea a crescut in mod semnificativ AUC0-∞ cu 37% si a intarziat usor Tmax, dar in conditii de repaus alimentar si hranire, concentratiile maxime (Cmax) sunt aproximativ aceleasi (2015μg/L fata de 2221μg/L). Mai mult decat atat, efectul diuretic al torasemidei este aproximativ acelasi in conditiile de hranire si de repaus alimentar. In consecinta, medicamentul poate fi administrat cu sau fara alimente.

La caini, legarea la proteinele plasmatice este >98%.

O mare parte din doza (aproximativ 60%) este excretata in urina ca substanta sursa nemodificata.

Proportia de torasemida excretata in urina este aproximativ aceeasi in cazul conditiilor de repaus alimentar si hranire (61% fata de 59%).

Au fost identificati in urina doi metaboliti (un metabolit dealchilat si un metabolit hidroxilat).

Substanta sursa este metabolizata de familiile 3A4 si 2E1 ale citocromului P450 hepatic si intr-o masura mai mica de 2C9.

Nu se observa acumularea de torasemida dupa administrarea repetata o data pe zi pe cale orala timp de 10 zile, indiferent de doza administrata (variind de la 0,1 pana la 0,4 mg/kg), chiar daca se observa o usoara proportionalitate cu supradozarea.

Rețetă necesară Nu
Cod intern produs VO-CEV-5510
Cod Bare 3411112997725
Producător Ceva Sante
Vârsta Adult, Senior
Talie Mică, Medie, Mare
Prezentare Tablete
Scrieţi propriul comentariu
Calitate
Preț
Comentarii clienţi

Nu exista comentarii

Valoare comandă

Cost livrare

< 99 RON

în funcție de greutate

> 99 RON

GRATUIT**Luni - Vineri: 900 - 1700

2 - 4 zile lucrătoare de la data procesarii comenzii

Livrările sunt efectuate exclusiv prin curierat rapid.** Comenzile din alte localități, in afară de București, sunt livrate gratuit în următoarele condiții de valoare și greutate:

Comenzi între 99 - 200 RON (în limita a 16 kg) 

Comenzi între 200 - 400 RON (în limita a 32 kg) 

Comenzi peste 400 RON (în limita a 64 kg)

În cazul în care comenzile nu se încadrează în condițiile de livrare gratuită ca urmare a depășirii greutății limită, se vor aplica taxele de curierat aferente. Acestea se vor afișa automat înainte de plasarea comenzii.


În momentul procesării comenzii vei primi un e-mail cu subiectul "Am expediat comanda....". De asemenea, accesând contul dumneavoastră veți observa statusul "Complet" al comenzii.

Comenzile sunt preluate și procesate în cel mai scurt timp posibil, fără a se depăși o zi lucrătoare de la primirea comenzii în cazul unora dintre produse sau o perioadă superioară de timp în cazul altora, dar fără a se depăși 10 zile lucratoare.

Comenzile preluate până în ora 13:00, încep a fi expediate cu urmatoarea zi lucrătoare, iar cele plasate după ora 13:00, încep a fi expediate la o distanță de 2 zile lucratoare.

PetMart Online face tot posibilul în vederea livrării produselor comandate în termenele menționate în site, însă în anumite perioade ale anului, aceste termene pot fi decalate, dar nu mai mult de 30 zile conform legislației în vigoare.