Thyroxanil 200 μg, 100 comprimate

Thyroxanil 200 μg, 100 comprimate
Imaginile afișate pe site au caracter informativ.
83,29 RON

Disponibilitate: Stoc epuizat

Thyroxanil 200 μg, 100 comprimate este un produs ce contine Levotiroxină sodică 200 micrograme si este folosit pentru tratamentul hipotiroidiei primare și secundare la câini și pisici
Recomandă acest produs și prietenilor

Thyroxanil 200 μg, 100 comprimate este un produs ce contine Levotiroxină sodică 200 micrograme si este folosit pentru tratamentul hipotiroidiei primare și secundare la câini și pisici.

1 comprimat conține:
Substanță activă:

 • Levotiroxină sodică 200 micrograme (echivalent cu levotiroxină 194 micrograme)

Comprimat de culoare albă până la aproape albă, de formă rotundă și convexă, cu linie în formă de cruce pe o parte și numărul 200 pe cealaltă parte. Comprimatele pot fi divizate în 2 sau 4 părți egale.

INDICAȚII: Tratamentul hipotiroidiei primare și secundare.

CONTRAINDICAȚII:

 • Nu se utilizează pentru câini și pisici care suferă de insuficiență suprarenală necorectată.
 • Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate cunoscută la levotiroxină sodică sau la oricare dintre excipienți.

REACȚII ADVERSE:

 • Inițial poate apărea o exacerbare a simptomelor cutanate, cu prurit crescut, din cauza eliminării celulelor epiteliale vechi.
 • Dacă observați reacții grave sau alte efecte care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm informați medicul veterinar.

SPECII ȚINTĂ: Câini și pisici.

ADMINISTRARE:

 • Pentru administrare orală.
 • Doza inițială recomandată pentru câini și pisici este de 20 μg levotiroxină sodică per kg greutate corporală pe zi, administrată sub forma unei doze zilnice unice sau a două doze egale.
 • Din cauza variabilității absorbției și metabolizării, administrarea dozelor poate necesita modificări înainte de observarea unui răspuns clinic complet. Dozele și frecvența de administrare inițiale reprezintă numai un punct de pornire. Terapia trebuie să fie individualizată în mare măsură și particularizată în funcție de cerințele animalului respectiv, în special pentru pisici și câinii mici.
 • A se vedea și secțiunea 12 pentru utilizarea la animalele cu greutatea <2.5 kg. Doza trebuie ajustată în funcție de răspunsul clinic și concentrațiile plasmatice de tiroxină. La câini și pisici, absorbția levotiroxinei sodice poate fi afectată de prezența alimentelor. Prin urmare, momentele de administrare a tratamentului în funcție de hrănire trebuie să rămână aceleași în fiecare zi. În vederea administrării adecvate a terapiei, pot fi măsurate concentrațiile minime (imediat înaintea administrării tratamentului) și concentrațiile maxime (la aproximativ patru ore de la administrarea dozei) de T4 plasmatic.
 • La animalele cu doze administrate adecvat, concentrația plasmatică maximă de T4 trebuie să se situeze în partea superioară a intervalului normal (aproximativ 30 până la 47 nmol/l), iar concentrațiile minime trebuie se situeze peste aproximativ 19 nmol/l. În cazul în care valorile T4 se situează în afara acestui interval, doza de levotiroxină sodică poate fi ajustată cu trepte adecvate până când pacientul ajunge într-o stare clinică de eutiroidie, iar valoarea serică a T4 se află în intervalul de referință. Comprimatele de 200 μg permit ajustarea dozei de levotiroxină cu trepte de 50 μg per animal, iar comprimatele de 600 μg permit ajustarea dozei de levotiroxină cu trepte de 150 μg per animal. Valorile plasmatice ale T4 pot fi testate din nou la două săptămâni de la modificarea dozei, însă ameliorarea clinică constituie un factor la fel de important pentru stabilirea dozei individuale, iar aceasta va dura între patru și opt săptămâni. La obținerea dozei de substituție optime, monitorizarea clinică și biochimică poate fi efectuată o dată la 6 -12 luni.

Administrare THYROXANIL

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ:

 • Comprimatele pot fi divizate în 2 sau 4 părți egale, pentru a asigura administrarea adecvată a dozelor. Puneți comprimatul pe o suprafață plană, cu partea cu liniile de marcare în sus și cu partea convexă (rotunjită) spre suprafața respectivă.
 • Jumătăți: apăsați cu degetele mari pe ambele părți ale comprimatului.
 • Sferturi: apăsați cu degetul mare pe mijlocul comprimatului.

Comprimate THYROXANIL

TIMP DE AŞTEPTARE: Nu este cazul.
PRECAUȚII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:

 • A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
 • A nu se păstra la temperatură mai mare de 25 °C. A se păstra blisterele în ambalajul exterior, pentru a se proteja de lumină.
 • A nu se utiliza acest produs veterinar după data expirării marcată pe ambalaj după EXP.
 • Data expirării se referă la ultima zi din acea lună.

ATENȚIONĂRI SPECIALE:
Diagnosticul de hipotiroidie trebuie confirmat pe baza unor analize adecvate.
Precauții speciale pentru utilizare la animale

 • O creștere bruscă a necesarului de transport al oxigenului la țesuturile periferice, plus efectele cronotropice ale levotiroxinei sodice pot reprezenta un stres cu efecte negative asupra unui cord cu funcționare afectată, cauzând decompensare și semne de insuficiență cardiacă congestivă.
 • Animalele cu hipotiroidie și hipoadrenocorticism simultan prezintă o capacitate scăzută de metabolizare a levotiroxinei sodice și, prin urmare, un risc crescut de tireotoxicoză. Aceste animale trebuie stabilizate cu tratament cu glucocorticoizi și mineralocorticoizi înaintea tratamentului cu levotiroxină sodică, pentru a evita declanșarea unei crize hipoadrenocorticale. După aceasta, testele de tiroidă trebuie repetate, iar apoi se recomandă introducerea treptată a levotiroxinei (începând cu 25% din doza normală și crescând cu trepte de 25% o dată la două săptămâni, până la obținerea stabilizării optime). Introducerea treptată a terapiei este recomandată și pentru animalele cu alte boli concomitente; în special la animalele cu afecțiune cardiacă, diabet zaharat și disfuncție renală sau hepatică.
 • Din cauza limitărilor legate de dimensiunea și divizibilitatea comprimatelor, este posibil să nu se poată realiza administrarea optimă a dozelor la animalele cu greutatea sub 2,5 kg. Prin urmare, utilizarea produsului la aceste animale trebuie să se bazeze pe evaluarea beneficiu/risc atentă efectuată de medicul veterinar responsabil.
 • Precauții speciale care vor fi de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale
 • Acest produs conține o concentrație crescută de L-tiroxină sodică și poate avea efecte dăunătoare în cazul ingerării, în special la copii. Femeile însărcinate trebuie să manipuleze cu atenție acest produs medicinal veterinar. Spălați-vă pe mâini după manipularea comprimatelor. În caz de ingestie accidentală, solicitați imediat sfatul medicului şi prezentați medicului prospectul produsului sau eticheta.
 • Orice parte (părți) de comprimat neutilizat(e) trebuie reintrodusă în blisterul deschis, care nu trebuie păstrat la vederea și îndemâna copiilor, și trebuie utilizat(ă) întotdeauna la următoarea administrare.

Utilizare în perioada de gestație și lactație

 • Siguranța produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită la cățelele sau pisicile gestante sau lactante și, prin urmare, utilizarea produsului la aceste animale trebuie să se bazeze pe evaluarea beneficiu/risc efectuată de medicul veterinar responsabil. Cu toate acestea, levotiroxina este o substanță endogenă, iar hormonii tiroidieni sunt esențiali pentru fătul în dezvoltare, în special în timpul primei perioade de gestație. Hipotiroidia în timpul gestației poate duce la complicații majore, cum ar fi moartea fetusului și un rezultat perinatal slab. Doza de menținere de levotiroxină sodică poate necesita ajustări în timpul gestației. Prin urmare, cățelele și pisicile gestante trebuie monitorizate regulat, de la concepție până la mai multe săptămâni după fătare.
 • Interacțiuni cu alte produse medicinale și alte forme de interacțiune
 • O varietate de produse medicinale veterinare pot afecta legarea plasmatică sau tisulară a hormonilor tiroidieni sau pot altera metabolizarea hormonilor tiroidieni (de ex. barbituricele, antiacidele, steroizii anabolizanți, diazepamul, furosemidul, mitotanul, fenilbutazona, fenitoina, propranololul, dozele crescute de salicilați și sulfonamide). La tratarea animalelor cărora li se administrează medicație concomitentă, trebuie luate în considerare proprietățile acestor produse.
 • Estrogenii pot determina creșterea necesarului tiroidian.
 • Ketamina poate provoca tahicardie și hipertensiune atunci când se utilizează la pacienți cărora li se administrează hormoni tiroidieni.
 • Efectul catecolaminelor și simpatomimeticelor este crescut de levotiroxină.
 • Poate fi necesară creșterea dozei de digitalice la un pacient care a avut insuficiență cardiacă congestivă compensată anterior și la care începe suplimentarea hormonilor tiroidieni. În urma tratamentului hipotiroidiei la pacienții cu diabet concomitent, se recomandă monitorizarea cu atenție a controlului diabetic.
 • Majoritatea pacienților în tratament cronic cu glucocorticoizi în doze crescute, zilnic, vor avea concentrații serice de T4 foarte scăzute sau nedetectabile, precum și valori T3 sub limita inferioară a valorilor normale.

Supradozare (simptome, proceduri de urgență, antidot)

 • În urma administrării de supradoze, poate apărea tireotoxicoza. Tireotoxicoza ca reacție adversă a suprasuplimentării în mică măsură este mai puțin frecventă la câini și pisici, datorită capacității acestor specii de a cataboliza și excreta hormonii tiroidieni. În cazul ingestiei accidentale a unor cantități mari de produs medicinal veterinar, absorbția poate fi redusă prin inducerea de vărsături și administrarea orală unică de cărbune activat și sulfat de magneziu.
 • În cazul unei supradozări acute la câini și pisici, semnele clinice sunt consecutive efectelor fiziologice ale hormonului. Supradozarea acută de L-tiroxină poate produce vărsături, diaree, hiperactivitate, hipertensiune, letargie, tahicardie, tahipnee, dispnee și reflexe pupilare la lumină anormale.
 • În urma suprasuplimentării cronice la câini și pisici, pot apărea teoretic semne clinice de hipertiroidie, cum sunt polidipsia, poliuria, respirația sacadată, scăderea în greutate fără anorexie, și tahicardie sau nervozitate, sau ambele. Prezența acestor semne trebuie să conducă la evaluarea concentrațiilor serice de T4, pentru confirmarea diagnosticului și întreruperea imediată a suplimentării. După dispariția semnelor (într-o perioadă de zile până la săptămâni), revizuirea dozărilor tiroidiene și recuperarea completă a animalului, poate fi instituită o doză mai scăzută, însoțită de monitorizarea îndeaproape a animalului.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSELOR NEUTILIZATE SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ: Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unui astfel de produs trebuie eliminate în conformitate cu cerințele locale.

Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu Thyroxanil 200 μg, 100 comprimate

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la LeVet. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria farmacie diverse marca LeVet pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul Thyroxanil 200 μg, 100 comprimate este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru pisici!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Thyroxanil 200 μg, 100 comprimate la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești Thyroxanil 200 μg, 100 comprimate?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria farmacie diverse de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru pisici.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți Thyroxanil 200 μg, 100 comprimate la prețul 83,29 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele LeVet pentru pisici de la Pet Mart!

Cod intern produs MM-LEV-5504
Producător LeVet
Vârsta noua Adult
Talie noua Mare, Medie, Mică
Prezentare Comprimate
Scrieţi propriul comentariu
Calitate
Preț
Comentarii clienţi

Nu exista comentarii

Valoare comandă

Cost livrare

< 99 RON

în funcție de greutate

> 99 RON

GRATUIT**Luni - Vineri: 900 - 1700

2 - 4 zile lucrătoare de la data procesarii comenzii

Livrările sunt efectuate exclusiv prin curierat rapid.** Comenzile din alte localități, in afară de București, sunt livrate gratuit în următoarele condiții de valoare și greutate:

Comenzi între 99 - 200 RON (în limita a 16 kg) 

Comenzi între 200 - 400 RON (în limita a 32 kg) 

Comenzi peste 400 RON (în limita a 64 kg)

În cazul în care comenzile nu se încadrează în condițiile de livrare gratuită ca urmare a depășirii greutății limită, se vor aplica taxele de curierat aferente. Acestea se vor afișa automat înainte de plasarea comenzii.


În momentul procesării comenzii vei primi un e-mail cu subiectul "Am expediat comanda....". De asemenea, accesând contul dumneavoastră veți observa statusul "Complet" al comenzii.

Comenzile sunt preluate și procesate în cel mai scurt timp posibil, fără a se depăși o zi lucrătoare de la primirea comenzii în cazul unora dintre produse sau o perioadă superioară de timp în cazul altora, dar fără a se depăși 10 zile lucratoare.

Comenzile preluate până în ora 13:00, încep a fi expediate cu urmatoarea zi lucrătoare, iar cele plasate după ora 13:00, încep a fi expediate la o distanță de 2 zile lucratoare.

PetMart Online face tot posibilul în vederea livrării produselor comandate în termenele menționate în site, însă în anumite perioade ale anului, aceste termene pot fi decalate, dar nu mai mult de 30 zile conform legislației în vigoare.