Byemite 1 L

Byemite 1 L

Byemite 1 L - Concentrat emulsionabil utilizat pentru pulverizare la găini ouătoare în tratamentul infestaţiilor cu căpuşe roşii. Preț 1.001,44 RON
1.001,44 RON

Disponibilitate: În stoc

Puncte cadou Cumpară acest produs și câștigi 1002 puncte de loialitate. (1002 puncte = 10,02 RON)

 • Livrare gratuită în toată țara
 • În 48h la tine acasă
 • Comandă oricând
 • Retur în 10 zile

Recomandă acest produs și prietenilor

Byemite 1 L - Concentrat emulsionabil utilizat pentru pulverizare la găini ouătoare în tratamentul infestaţiilor cu căpuşe roşii.

Compoziţie

ByeMite este un concentrat emulsionabil utilizat pentru pulverizare, limpede de culoare gălbuie până la maro care conţine 500 mg/ml foxim.

Indicaţii

Utilizat la păsări în tratamentul infestaţiilor cu căpuşe roşii (Dermanyssus gallinae) sensibile la organofosforice, în halele de creştere a puicuţelor de înlocuire sau găinilor ouătoare, în prezenţa animalelor.

Contraindicaţii A nu se utiliza în fermele de pui de carne (broileri).

Reacţii adverse

 • Reacţii de stres determinate de pulverizare sau de reţinerea temporară de la hrănire pot cauza o scădere minoră a producţiei de ouă în ziua următoare.
 • Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

Specii ţintă Găini ouătoare.

Posologie pentru fiecare specie, cale (căi) de administrare şi mod de administrare

Pregătiţi soluţia pentru pulverizare de 2000 ppm foxim prin diluţia a 100ml de produs medicinal veterinar la 25 L apă, amestecaţi bine. Aplicaţi cei 25 L din această soluţie prin pulverizare pe suprafaţa ce înconjoară direct 1000 de găini şi unde paraziţii se ascund, de exemplu grilajul cuştilor, echipament auxiliar, stâlpi de metal, dispozitivele de alimentare cu furaj, banda conveior, locul pentru depunerea ouălelor (cuibare) etc. Utilizaţi un dispozitiv de pulverizare care să elibereze picături cu diametru mic. Este necesar repetarea trat amentului după 7 zile. Preparaţi soluţie apoasă proaspătă, înainte de aplicare. Cantitatea de soluţie pentru pulverizare va fi calculată atent iar întreaga cantitate va fi aplicată pe suprafaţa luată în calcul. Pentru a reduce impactul foximului asupra mediului înconjurător numărul tratamentelor anuale ale halelor de păsări vor fi restricţionate la 2 tratamente până la un total de 4 aplicări.

A nu se amesteca cu alte produse.

Perioada de valabilitate după diluare conform instrucţiunilor: 24 de ore.

Recomandări privind administrarea corectă Soluţia este pulverizată pe cuşti în prezenţa păsărilor.

Timp de aşteptare

Îndepărtaţi ouăle înainte de tratament. Îndepărtaţi ouăle deteriorate depuse în ziua tratamentului şi în aceeaşi zi după tratament.

 • Ouă: 12 ore
 • Carne şi organe: 25 zile după al doilea tratament.

Precauţii speciale pentru depozitare

 • A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
 • A nu se păstra la temperatură mai mare de 25°C.
 • A nu se utiliza după data expirării marcată pe flacon.
 • Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar 6 luni.

Atenţionări speciale

Precauţii speciale pentru utilizare la animale

 • A nu se pulveriza direct pe păsări. Îndepărtaţi furajul şi ouăle înainte de începerea tratamentului. Orice resturi din cuibare vor fi îndepărtate înainte de pulverizare.
 • Se îndepărtează ouăle depuse în timpul tratamentului şi în aceeaşi zi după tratament.
 • Dezinfecţia, curăţenia şi omorârea acarienilor în halele goale de păsări este o etapă importantă în controlul Dermanyssus gallinae. În plus introducerea de noi căpuşe în halele de păsări prin materiale contaminate sau personal, păsări sălbatice sau rozătoare, trebuie să fie prevenită. Utilizarea acestui produs trebuie să fie limitată la acele cazuri unde tratamentul este inevitabil, în situaţiile când infestarea cu Dermanissus este copleşitoare.
 • Produsul nu va fi pulverizat cu o lună de zile înainte de igienizarea planificată a halelor.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale

 • Foxim este un sensibilizator pentru piele şi puţin iritant pentru piele şi ochi. Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la substanţa activă trebuie să evite contactul cu produsul.
 • Foxim este un compus organofosforic. A nu se utiliza dacă sfatul medicului a fost să nu se lucreze cu asemenea compuşi. Dacă anterior v-aţi simţit rău după utilizarea unui produs care conţine un compus organofosforic, consultaţi medicul înainte de a lucra cu ac est produs şi prezentaţi medicului eticheta produsului.

Sfat pentru medic: intoxicaţia cu compuşi organofosforici au ca rezultat blocarea acetilcolinesterazei iar efectul este o activitate mai intensă a acetilcolinei. Apar următoarele simptome durere de cap, epuizare şi slăbiciune, confuzie mentală împreună cu vedere înceţoşată, salivaţie excesivă şi transpiraţii, crampe asemănătoare durerilor abdominale, senzaţie de apăsare în piept, diaree, contracţia pupilelor şi bronhoree. Aceste simptome se pot dezvolta până la 24 de ore după expunere. În lipsa unui tratament medical, intoxicaţia severă poate include spasme musculare, pierderea coordonări, dificultate extremă în respiraţie şi convulsii, care pot conduce la pierderea cunoştinţei. A se trata simptomatic şi a se transfera de urgenţă la un spital dacă este suspicionată o intoxicaţie.

Acest produs este destinat pentru a fi aplicat de medicii veterinari, operatori care se ocupă cu dezinsecţia sau fermieri informaţi care sunt sfătuiţi de un medic veterinar. Produsul nu va fi utilizat fără a se purta echipamentul de protecţie aşa cum este specif icat mai jos când se manipulează produsul sau se pulverizează soluţia. Utilizatorul se va conforma cu toate cerinţele privind îmbrăcămintea (echipamentul) de protecţie şi va urma toate recomandările privind siguranţă. Asiguraţi-vă că este disponibil un echipament de protecţie de rezervă în cazul în care unele elemente ale acestuia se vor deteriora. Nu trebuie să fie prezente în hala de păsări alte persoane în timpul pulverizări cu excepţia operatorului. Personalul nu trebuie să intre în hala de păsări până dimineaţa (sau la mai mult de 12 ore) după pulverizare.

 • Combinezon(echipament) de protecţie cu glugă: Categoria III, tip 4 (îmbrăcăminte etanşă la pulverizare) conform legislaţiei Europene. Mănuşile de protecţie vor fi strânse de manşeta salopetei cu bandă adezivă.
 • Masca de faţă şi filtrul: Acoperiţi complet faţa cu o mască completă în combinaţie cu filtru A2P3 sau mai mare. În cazul apariţiei unui miros aromatic caracteristic produsului, verificaţi închiderea măşti şi/sau schimbaţi filtrul.
 • Mănuşile de protecţie: Mănuşi din cauciuc nitrilic conform cu EN 374, clasa de permeabilitate 4 (> 120 minute) sau mai mare.
 • Utilizaţi echipamentul de protecţie doar până la timpul maxim de expunere care este specificat.
 • Produsul (concentrat emulsionabil)
 • Evitaţi contactul direct al produsului cu pielea. Schimbaţi mănuşile sau combinezonul de protecţie dacă există contact vizibil cu produsul. În cazul vărsării accidentale pe piele se va spăla cu apă şi săpun.
 • În caz de vărsare accidentală în ochi se vor spăla cu apă din abundenţă.

Pulverizarea soluţiei

 • Evitaţi orice contact între soluţia pulverizată şi piele în timpul aplicării sau la dezbrăcarea echipamentului de protecţie. După dezbrăcarea echipamentului de protecţie se vor spăla mâinile cu apă şi săpun. A nu se reutiliza combinezonul de protecţie.
 • Păstraţi produsul şi soluţia pentru pulverizare departe de alimente, băuturi şi hrana animalelor. Când se manipulează produsul sau soluţia pentru pulverizare a nu se mânca, bea sau fuma.
 • Foxim este extrem de toxic pentru peşti şi nevertebratele acvatice. Pentru a reduce efectele foximului asupra mediului înconjurător limitaţi numărul de tratamente asupra halelor de păsări la 2, de exemplu până la un total de 4 administrări. În plus când se împrăştie dejecţiile provenite de la animale tratate pe terenurile agricole o distanţă de siguranţă, 10 metri, trebuie păstrată faţă de apele de suprafaţă pentru a se evita expunerea mediului acvatic.

Interacţiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacţiune Nu există.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenţă, antidoturi), după caz

 • Dublarea dozei recomandate nu a cauzat efecte adverse. Într-un studiu în care s-a folosit de 4 (patru) ori doza recomandată s-a observat că 60% dintre păsări strănută şi 8% dintre păsări au o perioadă tranzitorie de 2 zile în care nu mai depun ouă.
 • Intoxicaţia cu organofosforice la găină poate fi tratată prin injectarea intramusculară a 0.5 până la 1 mg de atropină pe kilogram greutate corporală.

Precauţii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deşeurilor, după caz

Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele locale. Foxim este extrem de toxic pentru peşti şi nevertebratele acvatice. Produsul nu trebuie să fie deversat în cursuri de apă, datorită pericolului pentru peşti şi alte organisme acvatice.

Alte informaţii

Foxim este un inhibitor al enzimei colinesteraza (AChE) prezentă în sinapsele nervoase. În condiţii fiziologice normale inhibiţia enzimei este ireversibilă. Acumularea postsinaptică de acetilcolină împiedică transmiterea impulsurilor normale din sistemul nervos al artropodelor. Este o fază marcată prin hiperexcitaţii şi convulsii, urmată de paralizie şi moartea parazitului. Foxim este eficient împotriva Dermanyssus gallinae.

Foxim este hidrolizat în compuşi inactivi şi excretat în cea mai mare parte prin urină.

Animalutele noastre merita toata dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sanatoase ingrijite cu Byemite 1 L

Necuvantatoarele din viata noastra merita cele mai bune produse de la Bayer. PetMart este un pet shop care iti ofera farmacie pasari-ferma premium marca Bayer pentru a-ti rasfata prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem pret. Astfel produsul Byemite 1 L este fabricat si depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru animale de ferma!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Byemite 1 L la orice ora din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colt nu gasesti Byemite 1 L?

PetMart iti livreaza extrem de rapid farmacie pasari-ferma de care aveti nevoie oriunde in Romania.

Este cunoscut faptul ca animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele sa aduca un plus de sanatate pentru animale de ferma.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent inca din 2009 pe piata, regasiti Byemite 1 L la pretul 1.001,44 RON. Fie ca esti din Bucuresti sau din alta zona a tarii, nu ezita sa comanzi produsele Bayer pentru animale de ferma de la Pet Mart!

Cod intern produs MM-BAY-760
Producător Bayer
Data Expirare 31 iul. 2020
Comentarii clienţi

Nu exista comentarii

Scrieţi propriul comentariu

Cum notaţi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota


București:

Valoarea comenzii < 50 RON Valoarea comenzii >50 RON
10 ron GRATUIT


 

 • ORAR = Luni-Vineri:  15-20
 • Termenul de livrare: 1-2 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.
 • Puteti comanda și produse al căror total este mai mic de 50 RON contra unei taxe fixe de livrare în valoare de 10 RON.


 

 

Restul localităților:

Valoarea comenzii < 99 RON Valoarea comenzii >99 RON
în funcție de greutatea coletului GRATUIT**

LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi mai mari de 99 RON.


 • ORAR = Luni-Vineri:  9-18
 • Termenul de livrare: 2-3 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.

** COMENZI LIVRATE GRATUIT IN URMATOARELE CONDITII DE GREUTATE:

 • Comenzi intre 99-200 RON (in limita a 16 kg) 
 • Comenzi intre 200-400 RON (in limita a 32 kg) 
 • Comenzi peste 400 RON (in limita a 64 kg) Livrările sunt facute exclusiv prin curierat rapid direct la ușa ta (sistem door-to-door).  

Din momentul expedierii coletului de către firma noastră, nu mai suntem in nici un fel raspunzatori pentru termenul de livrare, responsabilitatea revenind in intregime firmelor de curierat rapid.


In momentul plecarii catre tine a produselor vei primi un e-mail cu statutul "Complet".

Yoochoose Tracking