Veraflox Flavored tablete 120 mg

Veraflox Flavored tablete 120 mg

Veraflox Flavored tablete 120 mg - Comprimate pentru caini in tratamentul rănilor infectate, piodermită superficială şi profundă, infecţii acute ale tractului urinar. Preț 164,67 RON
164,67 RON

Disponibilitate: În stoc

Puncte cadou Cumpară acest produs și câștigi 165 puncte de loialitate. (165 puncte = 1,65 RON)

 • Livrare gratuită în toată țara
 • În 48h la tine acasă
 • Comandă oricând
 • Retur în 10 zile

Recomandă acest produs și prietenilor

ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat numai pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar. Este necesar ca ulterior plasării comenzii să trimiteți o copie scanată sau fotografiată a acestei rețete la adresa de e-mail reteta@petmart.ro. PetMart Online SRL iși rezervă dreptul de a nu onora comanda în cazul în care nu puteți furniza o copie a rețetei. Pentru orice întrebări/nelămuriri nu ezitați să ne contactați la telefon 0372.905.900

Veraflox Flavored tablete 120 mg - Comprimate pentru caini in tratamentul rănilor infectate, piodermită superficială şi profundă, infecţii acute ale tractului urinar.

Compoziţie Fiecare comprimat conţine:

Substanţă activă:

 • Pradofloxacină 60 mg,
 • Pradofloxacină 120 mg.

Modul de prezentare al produsului:

 • Comprimate de culoare maronie care sunt marcate pe o parte cu “P60”.
 • Comprimate de culoare maronie care sunt marcate pe o parte cu “P120”.

Indicaţii Câini:

Tratamentul:

 • rănilor infectate în infecţiile determinate de tulpini sensibile din grupul Staphylococcus intermedius (inclusiv S. pseudintermedius),
 • piodermită superficială şi profundă determinată de tulpini sensibile din grupul Staphylococcus intermedius (inclusiv S. pseudintermedius),
 • infecţii acute ale tractului urinar determinate de tulpini sensibile de Escherichia coli şi din grupul Staphylococcus intermedius (inclusiv S. pseudintermedius)
 • adjuvant în terapia mecanică sau chirurgicală parodontală în tratamentul infecţiilor gingivale şi ţesuturilor parodontale cauzate de tulpini sensibile de organisme anaerobe, de exemplu, Porphyromonas spp. şi Prevotella spp.(a se vedea punctul 11 “Atenţionări speciale”).

Contraindicaţii

 • Nu se utilizează la animale cu hipersensibilitate cunoscută la fluorochinolone.
 • Nu se utilizează la câini în timpul perioadei de creştere, deoarece dezvoltarea cartilajului articular poate fi afectată. Perioadă de creştere depinde de rasă. Pentru majoritatea raselor, produsele medicinale veterinare care conţin pradofloxacină nu trebuie să fie utilizate la câinii care au vârsta mai mică de 12 luni, iar la rasele mari la câinii care au vârsta mai mică de 18 luni.
 • Nu se utilizează la câinii care au prezentat leziuni ale cartilajului articular, deoarece leziunile se pot agrava în timpul tratamentului cu fluorochinolone.
 • Nu se utilizează la câinii cu tulburării ale sistemul nervos central (SNC), cum ar fi epilepsia, fluorochinolonele ar putea provoca convulsii la animale predispuse.
 • Nu se utilizează la câini în timpul sarcinii şi alăptării (a se vedea punctul 11 “Atenţionări speciale”).

Reacţii adverse

 • Uşoare tulburări gastro-intestinale tranzitorii, inclusiv vărsături au fost observate în cazuri rare, la câini şi pisici.
 • Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

Specii ţintă Câini.

Posologie pentru fiecare specie, căi de administrare şi mod de administrare

Administrare orală.

Dozele

Doza recomandată de pradofloxacină este de 3,0 mg / kg greutate corporală o dată pe zi, în conformitate cu tabelele de mai jos. Pentru a asigura un dozaj corect, greutatea corporală trebuie determinată cât mai precis posibil pentru a se evita subdozarea.

Greutatea corporală acâinilor (kg)/Număr de comprimate/Doza de pradofloxacină (mg/kg greutate corporală)greutate corporală)
                                                               60 mg              120 mg
Pentru câini cu greutatea corporală sub 15 kg utilizaţi comprimatele care conţin 15 mg pradofloxacină
15 – 20                                                     1                                                                                                  3,0 – 4,0
20 – 30                                                     1½                                                                                               3,0 – 4,5
30 – 40                                                                                  1                                                                     3,0 – 4,0
40 – 60                                                                                  1½                                                                  3,0 – 4,5
60 – 80                                                                                   2                                                                     3,0 – 4,0

Durata tratamentului

Acest produs trebuie administrat atât timp cât vă recomandă medicul dumneavoastră veterinar. Durata tratamentului depinde de natura şi gravitatea infecţiei, precum şi de eficienţa acestui medicament asupra animalului dumneavoastră de companie. Pentru majoritatea infecţiilor următoarele durate de tratament sunt recomandate:

Indicaţii

Durata tratamentului (zile)

Infecţii ale pielii:

Piodermite superficiale:

14 – 21

Piodermite profunde:

14 – 35

Plăgi infectate:

7

Infecţii acute ale tractului urinar:

7 – 21

Infecţii ale gingiei şi a ţesuturilor parodontale:

7

Solicitaţi sfatul medicului veterinar dacă nu se observă o îmbunătăţire a condiţiilor clinice în 3 zile după începutul tratamentului, de asemenea pentru piodermite superficiale acest timp poate fi crescut până la 7 zile iar pentru piodermite profunde până la 14 zile.

Recomandări privind administrarea corectă

Comprimatele nu vor fi strivite sau administrate in hrană, ele vor fi administrate direct în gura animalului.

Precauţii speciale pentru depozitare

 • A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
 • Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiţii speciale de depozitare.
 • A nu se utiliza după data expirării marcată pe blister şi cutie.

Atenţionări speciale

 • Ori de câte ori este posibil, Veraflox va fi utilizat numai având la bază testele de sensibilitate.
 • Reglementările oficiale şi locale referitoare la substanţele antimicrobiene trebuie luate în considerare atunci când produsul este utilizat.
 • Fluorochinolonele vor fi păstrate ca rezervă pentru tratamentele care în condiţii clinice răspund puţin sau care vor răspunde puţin la alte clase de substanţe antimicrobiene.
 • Utilizarea necorespunzătoare a produsului medicinal veterinar aşa cum se menţionează în instrucţiunile RCP poate favoriza răspândirea bacteriilor rezistente la fluorochinolone şi poate scădea eficacitatea tratamentului cu alte chinolone, determinată de posibila rezistenţă încrucişată.
 • Piodermita apare cel mai frecvent secundar unei alte boli subiacente, prin urmare, este recomandabil să se determine cauza care a stat la bază şi să trateze animalul corespunzător.
 • În boli parodontale, curăţarea mecanică a dinţilor şi îndepărtarea plăcii şi a calculilor sau extracţia dinţilor sunt premisele pentru un efect terapeutic persistent. În caz de gingivită şi parodontoză, Veraflox ar trebui să fie utilizat numai ca un adjuvant al terapiei chirurgicale parodontale sau mecanice. Se vor trata cu Veraflox numai câinii la care numai prin tratament parodontal mecanic nu se consideră suficient pentru atingerea obiectivelor tratamentului parodontal.
 • Pradofloxacina poate creşte sensibilitatea pielii la soare. De aceea în timpul tratamentului, animalele, nu ar trebui să fie expuse la soare excesiv.
 • Spuneţi medicului veterinar dacă animalul dumneavoastră are insuficienţă renală. Excreţia prin rinichi este o cale de eliminare importantă pentru pradofloxacină la câini şi de aceea pradofloxacina ar trebui să fie utilizată cu precauţie la animalele care au insuficienţă renală.

Interacţiuni:

 • Sunt câteva produse medicinale care nu trebuie să fie administrate în timpul tratamentului deoarece daca sunt administrate împreună pot determina reacţii adverse grave. Vă rugăm să spuneţi medicului veterinar despre toate medicamentele pe care intenţionaţi să le administraţi animalului.
 • Prin urmare, Veraflox nu trebuie utilizat concomitent cu antiacide, sucralfat, multivitamine sau produse lactate, deoarece absorbţia de Veraflox poate fi scăzută. Mai mult, fluorochinolonele nu trebuie să fie utilizate în asociere cu medicamentele anti-inflamatoare non-steroidiene la animalele care au prezentat în trecut convulsii din cauza potenţialelor interacţiuni farmacodinamice din SNC.
 • Combinaţia de fluorochinolone cu teofilină ar putea creşte concentraţiile plasmatice ale teofilinei, prin modificarea metabolismului şi prin urmare ar trebui să fie evitate. Utilizarea combinată a fluorochinolonelor cu digoxina, de asemenea, ar trebui să fie evitată, deoarece biodisponibilitatea orală a digoxinei este crescută.

Supradozare:

În caz de supradozare pot apare simptome ca vomă şi fecale moi. Nu se cunosc antidoturi specifice pentru pradofloxacină (sau alte fluorochinolone) prin urmare, în caz de supradozare, tratamentul administrat trebui să fie simptomatic.

Gestaţie, lactaţie, fertilitate:

Siguranţa produsului Veraflox nu a fost stabilită pe durata gestaţiei şi lactaţiei.

 • Nu este recomandată utilizarea în perioada de gestaţie. Pradofloxacina a indus malformaţii fetale ale ochilor şi toxicitate maternă la dozele administrate la şoareci.
 • Nu este recomandată utilizarea în perioada de lactaţie. Studiile de laborator efectuate la căţei au demonstrat prezenţa artropatiei sistemice după administrarea de fluorochinolone. Fluorochinolone au capacitatea de a traversa placenta şi pot difuza în lapte. Nu au fost demonstrate efecte asupra fertilităţii la animale de reproducţie.

Pentru utilizator:

 • Deoarece comprimatele au efecte potenţiale dăunătoare, a nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
 • Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la fluorochinolone trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar.
 • Evitaţi contactul cu pielea şi ochii. Spălaţi-vă mâinile după utilizare.
 • A nu se consuma alimente şi băuturi pe durata utilizării. Fumatul este interzis pe durata utilizării.
 • În caz de înghiţire accidentală, consultaţi imediat medicul şi arătaţii prospectul sau eticheta.

Precauţii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deşeurilor, după caz

Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele locale.

Animalutele noastre merita toata dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sanatoase ingrijite cu Veraflox Flavored tablete 120 mg

Necuvantatoarele din viata noastra merita cele mai bune produse de la Bayer. PetMart este un pet shop care iti ofera antibiotice orale premium marca Bayer pentru a-ti rasfata prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem pret. Astfel produsul Veraflox Flavored tablete 120 mg este fabricat si depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru caini!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Veraflox Flavored tablete 120 mg la orice ora din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colt nu gasesti Veraflox Flavored tablete 120 mg?

PetMart iti livreaza extrem de rapid antibiotice orale de care aveti nevoie oriunde in Romania.

Este cunoscut faptul ca animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele sa aduca un plus de sanatate pentru caini.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent inca din 2009 pe piata, regasiti Veraflox Flavored tablete 120 mg la pretul 164,67 RON. Fie ca esti din Bucuresti sau din alta zona a tarii, nu ezita sa comanzi produsele Bayer pentru caini de la Pet Mart!

Rețetă Da
Cod intern produs MM-BAY-752
Producător Bayer
Data Expirare 30 sept. 2019
Comentarii clienţi

Nu exista comentarii

Scrieţi propriul comentariu

Cum notaţi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota


București:

Valoarea comenzii < 50 RON Valoarea comenzii >50 RON
10 ron GRATUIT


 

 • ORAR = Luni-Vineri:  15-20
 • Termenul de livrare: 1-2 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.
 • Puteti comanda și produse al căror total este mai mic de 50 RON contra unei taxe fixe de livrare în valoare de 10 RON.


 

 

Restul localităților:

Valoarea comenzii < 99 RON Valoarea comenzii >99 RON
în funcție de greutatea coletului GRATUIT**

LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi mai mari de 99 RON.


 • ORAR = Luni-Vineri:  9-18
 • Termenul de livrare: 2-3 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.

** COMENZI LIVRATE GRATUIT IN URMATOARELE CONDITII DE GREUTATE:

 • Comenzi intre 99-200 RON (in limita a 16 kg) 
 • Comenzi intre 200-400 RON (in limita a 32 kg) 
 • Comenzi peste 400 RON (in limita a 64 kg) Livrările sunt facute exclusiv prin curierat rapid direct la ușa ta (sistem door-to-door).  

Din momentul expedierii coletului de către firma noastră, nu mai suntem in nici un fel raspunzatori pentru termenul de livrare, responsabilitatea revenind in intregime firmelor de curierat rapid.


In momentul plecarii catre tine a produselor vei primi un e-mail cu statutul "Complet".

Yoochoose Tracking