Softiflox 5 mg x 14 tbl
 • MOD DE ADMINISTRARE Softiflox 5 mg x 14 tbl

Softiflox 5 mg x 14 tbl

Softiflox 5 mg x 14 tbl - Comprimat rotund, convex de culoarea maro deschis cu linie mediană, indicat pentru tratamentul infecțiilor cutanate și ale țesuturilor moi, la caini si pisici. Preț 49,74 RON
49,74 RON

Disponibilitate: Sună pentru verificare

 • Livrare gratuită în toată țara
 • În 48h la tine acasă
 • Comandă oricând
 • Retur în 10 zile

Recomandă acest produs și prietenilor

Softiflox 5 mg x 14 tbl - Comprimat rotund, convex de culoarea maro deschis cu linie mediană, indicat pentru tratamentul infecțiilor cutanate și ale țesuturilor moi, la caini si pisici.

Denumirea produsului medicinal veterinar
Softiflox 5 mg, comprimate masticabile cu aromă pentru pisici și câini.
Marbofloxacină.

Declararea substanței active și a altor ingrediente
Comprimat rotund, convex de culoarea maro deschis cu linie mediană.
Substanță activă:
Marbofloxacină    5,0 mg.

Indicații

 • La câini: Indicat pentru tratamentul infecțiilor cutanate și ale țesuturilor moi (intertrigo, impetigo, foliculită, furunculoză, celulita) cauzate de tulpini sensibile de microorganisme, infecții ale tractului urinar asociate sau neasociate cu prostatită cauzate de tulpini sensibile de microorganisme și infecții respiratorii cauzate de tulpini sensibile de microorganisme.
 • La pisici: Indicat pentru tratamentul infecțiilor cutanate și ale țesuturilor moi (răni, abcese și flegmoane) și tratamentul infecțiilor tractului respirator superior cauzate de tulpini sensibile de microorganisme.


Contraindicații

 • Nu se utilizează pentru animalele care suferă de hipersensibilitate la marbofloxacină sau alte fluorochinolone sau la oricare dintre excipienții produsului.
 • A nu se utiliza la câini și pisici cu tulburări ale sistemului nervos central (SNC), precum epilepsie, deoarece fluorochinolonele pot determina
 • convulsii la animalele predispuse.
 • A nu se utiliza la câinii cu vârstă mai mică de 12 luni sau mai mică de 18 luni pentru rase foarte mari de câini precum Dog german, Briard, Bemese, Bouvier și Mastiff, cu o perioadă de creștere mai lungă deoarece s-a demonstrat că fluorochinolonele determină eroziunea cartilagiului articular la câinii tineri. Nu se recomandă la pisicile cu vârstă mai mică de 16 săptămâni.


Reacții adverse
Ocazional pot să apară reacții adverse ușoare, precum vărsături, scăderea sau pierderea apetitului, scaune moi, sete sau o creștere tranzitorie
în activitate. Semnele se opresc spontan după tratament și nu este necesară întreruperea tratamentului.
Pot să apară reacții de hipersensibilitate (alergie) la animalele tratate. în caz de reacție alergică, tratamentul trebuie întrerupt.
Dacă observați reacții grave sau alte efecte care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm informați medicul veterinar.

Specii țintă
Câini și pisici.

Posologie pentru fiecare specie, cale de administrare și mod de administrare
Administrare orală.

 • Doza recomandată este de 2 mg/kg pe zi (1 comprimat / 2,5 kg) la o singură administrare zilnică.
 • Pentru stabilirea dozei corecte și evitarea subdozării, greutatea corporală trebuie determinată cât mai corect posibil.

PENTRU DOZARE vezi MOD DE ADMINISTRARE


Câini:

 • În cazul infecțiilor cutanate și ale țesuturilor moi, tratamentul durează cel puțin 5 zile dar poate fi prelungit până la 40 de zile în funcție de evoluția bolii.
 • În cazul infecțiilor urinare, tratamentul durează cel puțin 10 zile dar poate fi prelungit până la 28 de zile în funcție de evoluția bolii. În cazul infecțiilor respiratorii, tratamentul durează cel puțin 7 zile dar poate fi prelungit până la 21 de zile în funcție de evoluția bolii. Diagnosticul trebuie reevaluat înainte de a prelungi tratamentul dincolo de perioada minimă recomandată de tratament


Pisici:

 • În cazul infecțiilor cutanate și ale țesuturilor moi (răni, abcese și flegmoane) tratamentul durează între 3 și 5 zile. Eficacitatea tratamentului infecțiilor cutanate și ale țesuturilor moi poate fi îmbunătățită prin curățarea și debridarea rănilor precum și drenajul abceselor.
 • În cazul infecțiilor tractului respirator superior, tratamentul durează 5 zile.


Recomandări privind administrarea corectă
Administrare orală.

Timp de așteptare
Nu este cazul.

Precauții speciale pentru depozitare

 • A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor.
 • A nu se utiliza după data expirării (EXP) marcată pe cutie și blister.


Atenționări speciale
Au fost observate efecte retinotoxice (inclusiv orbire) la depășirea dozei recomandate de fluorochinolone pentru pisici. Un pH urinar scăzut poate avea un efect inhibitor asupra activității marbofloxacinei.
Se recomandă folosirea fluorochinolonelor pentru tratamentul cazurilor clinice care răspund greu sau al căror răspuns preconizat la tratament este slab în urma folosirii altor clase de produse antimicrobiene. Dacă este posibil, fluorochinolonele trebuie folosite doar pe baza testelor de sensibilitate. Politicile antimicrobiene oficiale și locale trebuie luate în considerare atunci când se utilizează produsul medicinal veterinar. Infecțiile superficiale și profunde ale pielii apar de obicei ca rezultat secundar al unei boli preexistente, astfel că se recomandă să se diagnostice cauza primară pentru a tratata animalul corespunzător Utilizarea produsului cu nerespectarea instrucțiunilor prevăzute poate crește influența bacteriilor rezistente la fluorochinolone și poate reduce eficacitatea tratamentului cu alte chinolone datorită posibilității manifestării rezistenței încrucișate.
Studiile efectuate pe animale de laborator (șobolan, iepure) nu au indicat embriotoxicitate, teratogenitate și toxicitate maternă in urma utilizării marbofloxacinei la doze terapeutice. Siguranța produsului nu a fost evaluată la câini și pisici pe durata gestației și lactației. Se utilizează numai în conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuată de medicul veterinar responsabil.
Este cunoscut faptul că fluorochinolonele interacționează cu cationi administrați oral (Aluminiu, Calciu, Magneziu, Fier și Zinc). în astfel de cazuri biodisponibilitatea poate fi redusă. Marbofloxacina poate antagoniza nitrofurantoina, nu este recomandată utilizarea concomitentă. Marbofloxacina poate crește nivelul de metotrexat și teofilină din sânge și modifica nivelurile de fenitoină. Doza de Teofilină trebuie redusă în cazuri de administrare concomitentă. Hipoglicemia poate apărea în caz de terapie cu gliburidă.
Supradozarea poate cauza leziuni ale cartilagiului la nivelul articulaților și semne acute sub formă de tulburări neurologice și tremor care trebuie tratate simptomatic. Alte semne ale supradozării pot include: anorexie, vărsături, deshidratare, înroșirea pielii, inflamarea feței, letargie și scădere în greutate.
La câini, la administrarea unei doze de 3 ori mai mare decât cea recomandată s-a observat diaree cu sânge, problemă care s-a rezolvat
spontan fără intervenție.

Avertismente pentru utilizator
Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la fluorochinolone trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar. În caz de ingestie accidentală solicitați imediat sfatul medicului și prezentați medicului prospectul produsului sau eticheta.    A se spăla mâinile după utilizare.

Precauții speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deșeurilor, după caz
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deșeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerințele locale.

Animalutele noastre merita toata dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sanatoase ingrijite cu Softiflox 5 mg x 14 tbl

Necuvantatoarele din viata noastra merita cele mai bune produse de la Merial. PetMart este un pet shop care iti ofera antibiotice orale premium marca Merial pentru a-ti rasfata prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem pret. Astfel produsul Softiflox 5 mg x 14 tbl este fabricat si depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru pisici!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Softiflox 5 mg x 14 tbl la orice ora din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colt nu gasesti Softiflox 5 mg x 14 tbl?

PetMart iti livreaza extrem de rapid antibiotice orale de care aveti nevoie oriunde in Romania.

Este cunoscut faptul ca animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele sa aduca un plus de sanatate pentru pisici.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent inca din 2009 pe piata, regasiti Softiflox 5 mg x 14 tbl la pretul 49,74 RON. Fie ca esti din Bucuresti sau din alta zona a tarii, nu ezita sa comanzi produsele Merial pentru pisici de la Pet Mart!

Cod intern produs VT-MER-697
Producător Merial
Comentarii clienţi

Nu exista comentarii

Scrieţi propriul comentariu

Cum notaţi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota


București:

Valoarea comenzii < 50 RON Valoarea comenzii >50 RON
10 ron GRATUIT


 

 • ORAR = Luni-Vineri:  15-20
 • Termenul de livrare: 1-2 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.
 • Puteti comanda și produse al căror total este mai mic de 50 RON contra unei taxe fixe de livrare în valoare de 10 RON.


 

 

Restul localităților:

Valoarea comenzii < 99 RON Valoarea comenzii >99 RON
în funcție de greutatea coletului GRATUIT**

LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi mai mari de 99 RON.


 • ORAR = Luni-Vineri:  9-18
 • Termenul de livrare: 2-3 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.

** COMENZI LIVRATE GRATUIT IN URMATOARELE CONDITII DE GREUTATE:

 • Comenzi intre 99-200 RON (in limita a 16 kg) 
 • Comenzi intre 200-400 RON (in limita a 32 kg) 
 • Comenzi peste 400 RON (in limita a 64 kg) Livrările sunt facute exclusiv prin curierat rapid direct la ușa ta (sistem door-to-door).  

Din momentul expedierii coletului de către firma noastră, nu mai suntem in nici un fel raspunzatori pentru termenul de livrare, responsabilitatea revenind in intregime firmelor de curierat rapid.


In momentul plecarii catre tine a produselor vei primi un e-mail cu statutul "Complet".

Yoochoose Tracking