Noromectin Praziquantel Duo 46 g

Noromectin Praziquantel Duo 46 g

Noromectin Praziquantel Duo 46 g - Pastă orală pentru cai in tratamentul infestărilor mixte cu cestode și nematode sau artropode. Preț 113,35 RON
113,35 RON

Disponibilitate: În stoc

Puncte cadou Cumpară acest produs și câștigi 114 puncte de loialitate. (114 puncte = 1,14 RON)

 • Livrare gratuită în toată țara
 • În 48h la tine acasă
 • Comandă oricând
 • Retur în 10 zile

Recomandă acest produs și prietenilor

Noromectin Praziquantel Duo 46 g - Pastă orală pentru cai in tratamentul infestărilor mixte cu cestode și nematode sau artropode.

Compozitie - Fiecare gram conține:

 • Substanțe active: Ivermectină 18,7 mg, Praziquantel 140,3 mg
 • Excipienți: Dioxid de titan (E 171) 20 mg

Indicații

Pentru tratamentul infestărilor mixte cu cestode și nematode sau artropode, determinate de formele adulte și larvare ale viermilor rotunzi, viermilor pulmonari, gastrofili și tenii la cai:

Nematode:

 • Strongili mari: Strongylus vulgaris (adulți și larvă la nivel arterial), Strongylus edentatus (Adulți și larve L4 în țesuturi), Strongylus equin (adult), Tridontophorus spp. (adult).
 • Strongili mici: Cyathostomum: Cylicocyclus spp., Cylicostephanus spp., Cylicodontophorus spp., Gyalocephalus spp. (adulți și larve non-inhibate ale mucoasei).
 • Parascaris: Parascaris equorum (adult și larvă).
 • Oxiuri: Oxyuris EQUI (larvă).
 • Trichostrongilus: Trichostrongylus axei (adult).
 • Strongiloizi: Strongyloides westeri (adult).
 • Habronema: Habronema spp. (adult).
 • Oncocerca: Onchocerca spp. microfilarii adică oncocercoză cutanată.
 • Viermi pulmonari: Dictyocaulus arnfieldi (adulți și larve).

Cestode (Tenie):

 • Anoplocephala perfoliata (adult), Anoplocephala magna (Adult), Paranoplocephala mamillana (adult).

Insecte diptere:

 • Gasterophilus spp. (larve).

Infestarea cu tenie este puțin probabil să apară la caii înainte de vârsta de două luni, tratamentul mânjilor sub această vârstă nu este considerat necesar.

Contraindicații

 • Nu se va folosi la mânji sub vârsta de 2 săptămâni.
 • Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanțele active sau la oricare dintre excipienți.

Reacții adverse

Caii care au infestare masivă cu Onchocerca microfilariae au prezentat reacții cum ar fi umflare și mâncărime după tratament. Se presupune că aceste reacții sunt rezultatul distrugerii unui număr mare de larve. În cazul în care există un nivel foarte ridicat de infestare, distrugerea paraziților poate provoca o colică tranzitorie ușoară și fecale moi la caii tratați.

Colici, diaree și anorexie au fost raportate în cazuri foarte rare post tratament, în special atunci când există o infestare masivă. În cazuri foarte rare, au fost raportate reacții alergice, cum ar fi hipersalivație, edem lingual și urticarie, tahicardie, membranele mucoase congestionate și edem subcutanat în urma tratamentului cu acest produs. Un medic veterinar trebuie să fie consultat în cazul în care aceste semne persistă.

Dacă observați reacții grave sau alte efecte care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm informați medicul veterinar.

Specii țintă Cai.

Posologie pentru fiecare specie, cale (căi) de administrare și mod de administrare

200 μg de ivermectină și 1,5 mg praziquantel / kg greutate corporală care corespunde cu 1,07 g de pastă / 100 kg greutate corporală.

Pentru a se asigura administrarea unei doze corecte, greutatea corporală trebuie determinată cât mai precis posibil, iar divizia seringii trebuie selectată cât mai corect, deoarece subdozarea ar putea conduce la un risc crescut de dezvoltare a rezistenței la medicamentele antihelmintice.

Greutate

Dozare

Greutate

Dozare

Până la 100 kg

1,070 g

401

- 450 kg

4,815 g

101 - 150 kg

1,605 g

451

- 500 kg

5,350 g

151 - 200 kg

2,140 g

501

- 550 kg

5,885 g

201 - 250 kg

2,675 g

551

- 600 kg

6,420 g

251 - 300 kg

3,210 g

601

- 650 kg

6,955 g

301 - 350 kg

3,745 g

651

- 700 kg

7,490 g

351 - 400 kg

4,280 g

               

Prima diviziune oferă suficientă pastă pentru a trata 50 kg.

Fiecare diviziune de seringă ulterioară oferă suficientă pastă pentru a trata 50 kg greutate corporală. Seringa se va ajusta la doza calculată prin deplasarea inelului pe locul potrivit pe piston.

Seringa conține 7,49 g de pastă și eliberează suficientă pastă pentru administrarea în tratamentul a 700 kg de greutate corporală, la doza recomandată.

Recomandări privind administrarea corectă

Înainte de administrare, reglați seringa la doza calculată prin deplasarea inelului pe piston. Pasta se administrează oral prin introducerea vârfului seringii prin spațiul interdentar și depunerea cantității necesare de pastă pe partea din spate a limbii. Gura animalului ar trebui să fie liberă de orice alimente. Imediat după administrare, se ridică capul calului pentru câteva secunde, pentru a ne asigura că doza este înghițită.

Medicul veterinar trebuie să dea sfaturi cu privire la programele de dozare adecvate și gestionarea efectivelor pentru a se obține o combatere adecvată a paraziților atât pentru infestarea cu tenii și viermi rotunzi.

Timp de așteptare

 • Cabaline: carne și organe - 35 zile.
 • Nu este permisă utilizarea la cabaline care produc lapte pentru consum uman.

Precauții speciale pentru depozitare

 • A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.
 • A nu se păstra la temperatură mai mare de 25°C.
 • După utilizare, se pune capacul și se păstrează la temperatură mai mică de 25°C.
 • A nu se utiliza acest produs veterinar după data expirării marcată pe cutie și pe seringă după "EXP".
 • Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 6 luni.

Atenționări speciale

Trebuie luate măsuri pentru a se evita următoarele practici deoarece acestea cresc riscul de dezvoltare a rezistenței și ar putea duce în cele din urmă la o terapie ineficientă:

- Utilizarea prea frecventă și repetată de antihelmintice din aceeași clasă, pe o perioadă extinsă de timp.

- Subdozarea, care se poate datora subestimării greutății corporale, administrării eronate a produsului sau lipsa calibrării dispozitivului de dozare.

 • Cazuri clinice suspecte de rezistență la antihelmintice trebuie investigate în continuare folosind teste adecvate (de exemplu, testul de reducere a numărului de ouă din fecale). În cazul în care rezultatele testului (testelor) sugerează rezistența la un anumit antihelmintic, un antihelmintic aparținând unei alte clase farmacologice și având un mod diferit de acțiune ar trebui să fie utilizat.
 • Rezistența la ivermectină (o avermectină) a fost raportată la Parascaris equorum de la cai dintr-o serie de țări, inclusiv în UE. Prin urmare, utilizarea acestui produs trebuie să se bazeze pe informații epidemiologice locale (regional, fermă) cu privire la susceptibilitatea nematodelor și recomandări cu privire la modul în care se poate limita selecția rezistenței la antihelmintice.
 • Avermectinele nu pot fi bine tolerate la toate animalele nevizate. Cazurile de intoleranță sunt raportate la câini, în special Collie, Old English Sheepdogs și rasele înrudite sau încrucișări și de asemenea la broaște țestoase de apă și de uscat.
 • Câinilor și pisicilor nu ar trebui să li se permită să consume pasta vărsată sau accesul la seringi folosite datorită potențialului de reacții adverse legate de toxicitatea la ivermectină.
 • Poate fi utilizat în timpul gestației și lactației.
 • Un studiu de toleranță efectuat la mânji de la vârsta de 2 săptămâni cu doze de până la de 5 ori doza recomandată nu au arătat reacții adverse.
 • Studiile de siguranță efectuate la iepe prin administrarea a de 3 ori doza recomandată la intervale de 14 zile, pe tot parcursul gestației și lactației nu au prezentat avorturi sau orice alte efecte adverse asupra gestației, fătării și nici asupra stării generale de sănătate la iepe și nici anomalii la mânji.
 • Studiile de siguranță efectuate pe armăsari prin administrarea a de 3 ori doza recomandată nu au prezentat nici un efect negativ în special asupra performanțelor reproductive.

Precauții pentru utilizator:

 • Spălați-vă mâinile după utilizare.
 • Nu mâncați, beți sau fumați în timpul manipulării acestui produs.
 • Evitați contactul produsului cu ochii. Acesta poate provoca iritații ale ochilor.
 • În caz de contact accidental cu ochii, clătiți imediat cu multă apă. În caz de ingestie accidentală sau iritarea ochilor, solicitați sfatul medicului și prezentați medicului prospectul produsului sau eticheta.

Precauții speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deșeurilor, după caz

EXTREM DE PERICULOS PENTRU PEȘTI ȘI VIEȚUITOARE ACVATICE.

 • Nu se vor contamina apele de suprafață sau canalele cu produsul sau seringi folosite.
 • Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deșeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerințele locale.

Animalutele noastre merita toata dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sanatoase ingrijite cu Noromectin Praziquantel Duo 46 g

Necuvantatoarele din viata noastra merita cele mai bune produse de la Norbrook. PetMart este un pet shop care iti ofera farmacie cai premium marca Norbrook pentru a-ti rasfata prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem pret. Astfel produsul Noromectin Praziquantel Duo 46 g este fabricat si depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru animale de ferma!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Noromectin Praziquantel Duo 46 g la orice ora din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colt nu gasesti Noromectin Praziquantel Duo 46 g?

PetMart iti livreaza extrem de rapid farmacie cai de care aveti nevoie oriunde in Romania.

Este cunoscut faptul ca animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele sa aduca un plus de sanatate pentru animale de ferma.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent inca din 2009 pe piata, regasiti Noromectin Praziquantel Duo 46 g la pretul 113,35 RON. Fie ca esti din Bucuresti sau din alta zona a tarii, nu ezita sa comanzi produsele Norbrook pentru animale de ferma de la Pet Mart!

Cod intern produs MM-NOR-707
Producător Norbrook
Data Expirare 31 iul. 2019
Comentarii clienţi

Nu exista comentarii

Scrieţi propriul comentariu

Cum notaţi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota


București:

Valoarea comenzii < 50 RON Valoarea comenzii >50 RON
10 ron GRATUIT


 

 • ORAR = Luni-Vineri:  15-20
 • Termenul de livrare: 1-2 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.
 • Puteti comanda și produse al căror total este mai mic de 50 RON contra unei taxe fixe de livrare în valoare de 10 RON.


 

 

Restul localităților:

Valoarea comenzii < 99 RON Valoarea comenzii >99 RON
în funcție de greutatea coletului GRATUIT**

LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi mai mari de 99 RON.


 • ORAR = Luni-Vineri:  9-18
 • Termenul de livrare: 2-3 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.

** COMENZI LIVRATE GRATUIT IN URMATOARELE CONDITII DE GREUTATE:

 • Comenzi intre 99-200 RON (in limita a 16 kg) 
 • Comenzi intre 200-400 RON (in limita a 32 kg) 
 • Comenzi peste 400 RON (in limita a 64 kg) Livrările sunt facute exclusiv prin curierat rapid direct la ușa ta (sistem door-to-door).  

Din momentul expedierii coletului de către firma noastră, nu mai suntem in nici un fel raspunzatori pentru termenul de livrare, responsabilitatea revenind in intregime firmelor de curierat rapid.


In momentul plecarii catre tine a produselor vei primi un e-mail cu statutul "Complet".

Yoochoose Tracking Yoochoose Tracking Yoochoose Tracking