Mutilan 125mg/ml Oral Solution 1L

Mutilan 125mg/ml Oral Solution 1L

Mutilan 125mg/ml Oral Solution 1L - soluție orală pentru porcine , pui de găină (broileri, tineret, găini ouătoare și păsări de reproducție), curci (pui de curcă și curci de reproducție). Preț 143,88 RON
143,88 RON

Disponibilitate: În stoc

Puncte cadou Cumpară acest produs și câștigi 144 puncte de loialitate. (144 puncte = 1,44 RON)

 • Livrare gratuită în toată țara
 • În 48h la tine acasă
 • Comandă oricând
 • Retur în 10 zile

Recomandă acest produs și prietenilor

ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat numai pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar. Este necesar ca ulterior plasării comenzii să trimiteți o copie scanată sau fotografiată a acestei rețete la adresa de e-mail reteta@petmart.ro. PetMart Online SRL iși rezervă dreptul de a nu onora comanda în cazul în care nu puteți furniza o copie a rețetei. Pentru orice întrebări/nelămuriri nu ezitați să ne contactați la telefon 0372.905.900

Mutilan 125mg/ml Oral Solution 1L - soluție orală pentru porcine , pui de găină (broileri, tineret, găini ouătoare și păsări de reproducție), curci (pui de curcă și curci de reproducție).

Compoziţie: Fiecare mililitru conţine:

 • Substanță activă: Tiamulin hidrogen fumarat 125,0 mg
 • Excipienți: Parahidroxibenzoat de propil 0,1 mg, Parahidroxibenzoat de metil (E-218) 0,9 mg


Specii țintă

 • Porcine (toate categoriile).
 • Pui de găină (broileri, tineret, găini ouătoare și păsări de reproducție).
 • Curci (pui de curcă și curci de reproducție).


Indicații
Porcine

 • Tratamentul dizenteriei porcine cauzate de tulpina de Brachyspira hyodysenteriae și complicată cu tulpinile de Fusobacterium spp. și Bacteroides spp.
 • Tratamentul complexului bolilor respiratorii porcine (CBRP) cauzate de M. hyopneumoniae și virusuri precum PRRS și virusul gripei porcine complicate de bacteriile P. multocida și A. pleuropneumoniae.
 • Tratamentul pleuropneumoniei cauzate de A. pleuropneumoniae.

Pui de găină

 • Tratamentul și prevenirea bolilor cronice respiratorii (CRD) și aerosaculitelor cauzate de M. gallisepticum și M. synoviae.

Curci

 • Tratamentul și prevenirea sinuzitelor și aerosaculitelor cauzate de M. gallisepticum, M. synoviae și M. meleagridis.


Contraindicații
Nu se utilizează monensin, narasin sau salinomicină în timpul sau cu cel puțin șapte zile înainte sau după tratamentul cu tiamulin. Acest lucru poate determina scăderea severă în greutate sau moarte.

Reacții adverse  
La porci, ocazional, poate apărea eritemul și alte reacții de hipersensibilitate. În aceste cazuri este indicată terapia simptomatică.  Consumul de apă poate fi scăzut în timpul administrării de tiamulin la păsări. Consumul depinde de concentrație: o concentrație de 0,0125% de tiamulin poate determina o scădere a consumului de apă cu 10%, în timp ce o concentrație de 0,025% poate scădea consumul cu 15%. Aceasta nu pare să aibă vreun efect advers asupra performanței productive a păsărilor sau a eficacității produsului în general; totuși, se va monitoriza frecvent consumul de apă, în special pe vreme foarte călduroasă. Dacă observați reacții grave sau alte efecte care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm informați medicul veterinar.

Mod si cale de administrare

Porcine

 • Tratamentul dizenteriei la porcine   Doza este de 8,8 mg tiamulin hidrogen fumarat per kg greutate corporală, administrată zilnic în apa de băut la porci timp de 3 până la 5 zile consecutiv. Doza este în mod normal atinsă la o concentrație de 0,006% tiamulin hidrogen fumarat (60 mg/1 litru) în apa de băut.
 • Tratamentul adițional al CBRP (complexul bolilor respiratorii porcine) cauzate de M. hyopneumoniae și de diverse virusuri și complicate de P. multocida și A. pleuropneumoniae. Doza este de 15,0-20,0 mg tiamulin hidrogen fumarat per kg greutate corporală, administrată zilnic timp de 5 până la 10 zile consecutiv; doza este în mod normal atinsă la o concentrație de 0,012-0,018% tiamulin hidrogen fumarat (120-180 mg/ 1 litru) în apa de băut.
 • Tratamentul pleuropneumoniei cauzate de A. pleuropneumoniae. Doza este de 20,0 mg tiamulin hidrogen fumarat per kg greutate corporală, administrată zilnic timp de 5 zile consecutiv; doza este în mod normal atinsă la o concentrație de 0,018% tiamulin hidrogen fumarat (180 mg/1 litru) în apa de băut.


Pui de găină

 • Prevenirea bolilor respiratorii cronice (CRD) și aerosaculitelor cauzate de M. gallisepticum și M. synoviae.   Broileri: 0,0125%-0,025% tiamulin hidrogen fumarat (125 mg-250 mg/1 litru) în apa de băut timp de 3 zile în prima săptămână de viață, urmată apoi timp de 1-2 zile la fiecare 3-4 săptămâni, în funcție de situație.  Tineret de înlocuire: 0,0125%-0,025% tiamulin hidrogen fumarat (125 mg-250 mg/1 litru) în apa de băut timp de 3 zile în timpul primei săptămâni de viață, urmată apoi de 1- 2 zile la fiecare 4-6 săptămâni, în funcție de situație.  Găini ouătoare și de reproducție: 0,0125%-0,025% tiamulin hidrogen fumarat (125 mg- 250 mg/1 litru) în apa de băut timp de 3 zile la fiecare 4 săptămâni de la începutul ouatului în funcție de situație.
 • Tratamentul bolilor respiratorii cronice (CRD) și aerosaculitelor cauzate de M. gallisepticum și M. synoviae la broileri, tineret de înlocuire, găini ouătoare și de reproducție.


Se administrează tiamulin hidrogen fumarat 0,025% (250 mg/1 litru) în apa de băut timp de 3-5 zile.
Tiamulinul hidrogen fumarat într-o concentrație de 0,025% în apa de băut asigură următoarele doze în funcție de vârsta animalelor:

 • Broiler de 4 săptămâni: 30 mg/kg greutate corporală
 • Tineret de 10 săptămâni: 30 mg/kg greutate corporală
 • Găini ouătoare: 25 mg/kg greutate corporală.


Curci

 • Prevenirea sinuzitelor și aerosaculitelor cauzate de M. gallisepticum, M. synoviae și M. meieagridis.   Pui de curcă (curci in creștere) - 0,025% tiamulin hidrogen fumarat (250 mg/1 litru) în apa de băut timp de 3 zile în prima săptămână de viață, urmată apoi de 1-3 zile la fiecare 4-6 săptămâni, în funcție de situație.  Curci de reproducție - 0,025% tiamulin hidrogen fumarat (250 mg/1 litru) în apa de băut timp de 3-5 zile la fiecare 4 săptămâni, în funcție de situație.
 • Tratamentul sinuzitelor si aerosaculitelor cauzate de M. gallisepticum, M. synoviae și M. meieagridis.   Tiamulin hidrogen fumarat 0,025% (250 mg/1 litru) în apa de băut timp de 3-5 zile.


Tiamulinul hidrogen fumarat într-o concentrație de 0,025% în apa de băut va asigură următoarea doză zilnică în funcție de vârsta curcii:

 • Pui de curcă de 1 săptămână: 70 mg/kg greutate corporală
 • Pui de curcă de 4 săptămâni: 50 mg/kg greutate corporală
 • Pui de curcă de 8 săptămâni: 25-30 mg/kg greutate corporală
 • Pui de curcă de 20 de săptămâni: 20 mg/kg greutate corporală


Amestecând 2,0 ml de produs cu 1 litru de apă rezultă o soluție de 0,025% de tiamulin hidrogen fumarat, iar amestecând 1,0 ml de produs cu 1 litru de apă rezultă o soluție de 0,0125% tiamulin hidrogen fumarat.  
Când sunt necesare volume mari de apă medicamentată, se începe prin a prepara o soluție concentrată care apoi se diluează pentru a obține concentrația dorită.
Soluțiile medicamentate de tiamulin pentru băut trebuie să fie proaspete, preparate în fiecare zi.

Timp de așteptare
Porcine
Carne și organe: 4 zile
Pui
Carne și organe: 2 zile
Ouă: 0 zile
Curci
Carne și organe: 5 zile

Precauții speciale pentru utilizare la animale:
Apa medicamentată proaspătă trebuie preparată zilnic. Echipamentul de adăpare trebuie inspectat și curățat înainte de adăugarea produsului.  Ori de câte ori este posibil, utilizarea produsului trebuie să se bazeze pe rezultatele testelor de susceptibilitate și se ia în considerare informațiile epidemiologice privind rezistența (la nivel regional, de fermă) și politicile naționale în ceea ce privește utilizarea substanțelor antimicrobiene.  Utilizarea produsului cu abatere de la informațiile furnizate în RCP poate provoca creșterea prevalenței bacteriilor rezistente la tiamulin.  Dacă nu există nici un răspuns la tratament în 5 zile, diagnosticul trebuie restabilit. Utilizarea produsului trebuie să fie combinată cu buna practică in ferma, de exemplu o buna zooigienă, ventilație adecvată, evitarea supraaglomerării.

Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:
Evitați contactul cu pielea, ochii și mucoasele.  Echipamentul individual de protecție format din ochelari de protecție și mănuși de cauciuc sau latex ar trebui să fie purtat atunci când se manipulează produsul medicinal veterinar. în caz de contact accidental cu pielea sau mucoasele, spălați imediat zona afectată cu multă apă și îndepărtați hainele contaminate, care sunt în contact direct cu pielea.  În caz de contact accidental cu ochii, clătiți imediat ochiul cu multă apă proaspătă. în caz de iritare solicitați sfatul medicului și prezentați prospectul produsului sau eticheta, în caz de ingestie accidentală solicitați imediat sfatul medicului și prezentați medicului prospectul produsului sau eticheta.  Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la tiamulin trebuie să manipuleze cu atenție produsul. După utilizare spălați mâinile.

Interacțiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacțiune:
Pentru a evita interacțiunea cu ionoforii incompatibili (monensin, narasin și salinomicină) la porcine, trebuie să existe garanția că acești agenți activi nu au fost incluși în furaje și că nu a existat nici o contaminare a furajului cu acești agenți.  Pentru puii de găină și curcani, evitați interacțiunile între ionoforii incompatibili (monensin, narasin și salinomicină) și tiamulin, iar morile ce furnizează păsărilor furajele vor trebui anunțate că se va administra tiamulin și că aceste produse nu trebuie incluse în furaje sau să le contamineze.  Furajele trebuie testate pentru prezența ionoforilor înainte de utilizare dacă există o suspiciune a contaminării acestora.  Dacă apare o interacțiune, se va opri imediat tratamentul cu soluția de tiamulin și se va înlocui cu apă proaspătă. Furajul contaminat se va îndepărta cât de curând posibil și se va înlocui cu furaj care nu conține ionofori incompatibili cu tiamulinul.

Supradozare (simptome, proceduri de urgență, antidoturi), după caz:
La porcine, dozele orale unice de 100 mg/kg greutate corporală au cauzat hiperpnee și disconfort abdominal. La 150 mg/kg nu s-au observat efecte asupra SNC, cu excepția tranchilizării. La 55 mg/kg administrat timp de 14 zile, apare o salivație tranzitorie și o ușoară iritație gastrică. Se consideră că tiamulinul are un index terapeutic adecvat la porci și nu s-a stabilit o doză letală minimă.  Tiamulinul are un index terapeutic relativ înalt, cu un risc scăzut de supradozare în principal deoarece concentrațiile anormal de mari determină scăderea consumului de apă și prin urmare scăderea consumului de tiamulin. DL50 pentru pui este 1290 mg/kg greutate corporală și pentru curcani 840 mg/kg greutate corporală.  Semnele clinice de toxicitate acută la pui sunt: piuit, crampe clonice și decubit lateral, iar la curci: crampe clonice, decubit lateral sau dorsal, salivație și ptoză.  Dacă apar semnele unei intoxicații, îndepărtați imediat apa medicamentată și înlocuiți-o cu apă proaspătă.

Data expirării

 • Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 6 luni.
 • Perioada de valabilitate după diluare conform indicațiilor: 24 de ore.


Precauții speciale pentru depozitare
Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiții speciale de depozitare.

Precauții speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deșeurilor, după caz:

 • Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deșeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerințele locale.
 • Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere.  
 • Solicitați medicului veterinar informații referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecția mediului.


Numai pentru uz veterinar.
A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor.
Se eliberează numai pe bază de rețetă veterinară.

Animalutele noastre merita toata dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sanatoase ingrijite cu Mutilan 125mg/ml Oral Solution 1L

Necuvantatoarele din viata noastra merita cele mai bune produse de la Karizoo. PetMart este un pet shop care iti ofera farmacie suine premium marca Karizoo pentru a-ti rasfata prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem pret. Astfel produsul Mutilan 125mg/ml Oral Solution 1L este fabricat si depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru animale de ferma!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Mutilan 125mg/ml Oral Solution 1L la orice ora din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colt nu gasesti Mutilan 125mg/ml Oral Solution 1L?

PetMart iti livreaza extrem de rapid farmacie suine de care aveti nevoie oriunde in Romania.

Este cunoscut faptul ca animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele sa aduca un plus de sanatate pentru animale de ferma.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent inca din 2009 pe piata, regasiti Mutilan 125mg/ml Oral Solution 1L la pretul 143,88 RON. Fie ca esti din Bucuresti sau din alta zona a tarii, nu ezita sa comanzi produsele Karizoo pentru animale de ferma de la Pet Mart!

Rețetă Da
Cod intern produs MM-KAR-1124
Producător Karizoo
Data Expirare 31 ian. 2021
Comentarii clienţi
 • : MUTILAN
  Nota
  Foate bun
Scrieţi propriul comentariu

Cum notaţi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota


București:

Valoarea comenzii < 50 RON Valoarea comenzii >50 RON
10 ron GRATUIT


 

 • ORAR = Luni-Vineri:  15-20
 • Termenul de livrare: 1-2 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.
 • Puteti comanda și produse al căror total este mai mic de 50 RON contra unei taxe fixe de livrare în valoare de 10 RON.


 

 

Restul localităților:

Valoarea comenzii < 99 RON Valoarea comenzii >99 RON
în funcție de greutatea coletului GRATUIT**

LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi mai mari de 99 RON.


 • ORAR = Luni-Vineri:  9-18
 • Termenul de livrare: 2-3 zile lucrătoare.
 • Comenzile primite după orele 13.30 sunt procesate a doua zi lucrătoare.
 • În mod excepțional durata de livrare poate fi depăsită, caz în care vei fi anunțat telefonic sau prin e-mail.

** COMENZI LIVRATE GRATUIT IN URMATOARELE CONDITII DE GREUTATE:

 • Comenzi intre 99-200 RON (in limita a 16 kg) 
 • Comenzi intre 200-400 RON (in limita a 32 kg) 
 • Comenzi peste 400 RON (in limita a 64 kg) Livrările sunt facute exclusiv prin curierat rapid direct la ușa ta (sistem door-to-door).  

Din momentul expedierii coletului de către firma noastră, nu mai suntem in nici un fel raspunzatori pentru termenul de livrare, responsabilitatea revenind in intregime firmelor de curierat rapid.


In momentul plecarii catre tine a produselor vei primi un e-mail cu statutul "Complet".

Yoochoose Tracking Yoochoose Tracking Yoochoose Tracking