Excenel Sol PDR 50 mg* 4 g
 • MOD DE ADMINISTRARE Excenel Sol PDR 50 mg* 4 g

Excenel Sol PDR 50 mg* 4 g

Excenel Sol PDR 50 mg* 4 g - Pulbere sterila indicata pentru tratamentul infecţiilor bacteriene la taurine, suine, ovine şi caprine, cabaline, carnivore şi pui de o zi. Preț 426,52 RON
426,52 RON

Disponibilitate: Sună pentru verificare

ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat numai pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar. Este necesar ca ulterior plasării comenzii să trimiteți o copie scanată sau fotografiată a acestei rețete la adresa de e-mail reteta@petmart.ro. PetMart Online SRL iși rezervă dreptul de a nu onora comanda în cazul în care nu puteți furniza o copie a rețetei. Pentru orice întrebări/nelămuriri nu ezitați să ne contactați la telefon 0372.905.900

Excenel Sol PDR 50 mg* 4 g - Pulbere sterila indicata pentru tratamentul infecţiilor bacteriene la taurine, suine, ovine şi caprine, cabaline, carnivore şi pui de o zi.

Compozitie Flacon de 1 g:
Natr. Ceftiofur 1.060 g (ceftiofur 1g) – Kal. Phosph.
Flacon de 4 g:
Natr. Ceftiofur 4.200 g (= ceftiofur 4g) – Kal. Phosph. Fiecare ml din soluţia reconstituită conţine 50 mg ceftiofur.

Indicaţii terapeutice

Taurine - este indicat pentru tratamentul următoarelor infecţii bacteriene:
-    afecţiuni respiratorii bovine (febra de transport, pneumonii, bronhopneumonii) asociate cu Mannheimia spp.(Pasteurella haemolytica), Pasteurella multocida şi Haemophillus somnus.
-    necrobaciloză interdigitală acută (pododermatite) asociate cu Fusobacterium necrophorum şi Bacteroides melaninogenicus

Suine - Pentru tratamentul sau prevenţia bolilor  respiratorii bacteriene la suine asociate cu microorganismele sensibile la acţiunea compusului activ - Ceftiofur: Actinobacillus pleuro-pneumoniae (Haemophillus), Pasteurella multocida, Salmonella choleraesuis şi Streptococcus suis tip 2.

Ovine şi caprine - pentru tratamentul şi prevenţia afecţiunilor respiratorii asociate cu Pasteurella haemolytica şi Pasteurella multocida. Cabaline - tratamentul infecţiilor respiratorii asociate cu Streptococcus zooepidecumis.

Canide - tratamentul infecţiilor tractului genito-urinar asociate cu Escherichia coli şi Proteus mirabilis

Prevenirea mortalităţii timpurii a puilor de găină, asociată cu Escherichia coli şi Staphylococcus aureus, la puii de o zi.

Contraindicaţii
Ca şi în cazul tuturor medicamentelor de uz veterinar, produsul nu trebuie utilizat la animalele care prezintă hipersensibilitare la acest produs.

Reacţii adverse

 • În unele cazuri a fost semnalată o reacţie dureroasă la locul injecţiei. Această reacţie a fost însoţită de o creştere trecătoare a nivelului concentraţiilor enzimelor musculare. Nu au fost observate semne clinice generale. Nu au fost observate nici un fel de leziuni la locul injecţiei la animalele tratate.
 • Nu s-a administrat acest medicament la căţele gestante.


Animale la care se utilizeaza acest medicament
Taurine, suine, ovine şi caprine, cabaline, carnivore şi pui de o zi.

Doze

Bovine:
Infecţii respiratorii: 1 mg ceftiofur per kg corp (1 ml per 50 kg g.c.) prin injecţie intramusculară o dată pe zi, timp de 3 - 5 zile consecutive, cu un interval de 24 ore între administrări.
Necrobaciloza interdigitală:1 mg ceftiofur per kg corp (1 ml per 50 kg g.c.) prin injecţie intramusculară o dată pe zi, timp de 3 zile consecutive, cu un interval de 24 ore între administrări.

Suine:
3 mg ceftiofur per kg corp (1 ml per 16 kg) prin injecţie intramusculară o dată pe zi, timp de 3 zile consecutive, cu un interval de 24 ore între administrări.
Dacă nu se constată nici o ameliorare a condiţiei animalelor tratate după 3 - 5 zile de la administrarea medicamentului, diagnosticul trebuie reconsiderat.

Ovine şi caprine:
1    – 2 ml de soluţie preparată pentru 50 kg g.c. Tratamentul trebuie repetat o dată la 24 de ore timp de 3 zile consecutiv. Se poate continua tratamentul în ziua a 4-a şi a 5-a în cazul în care nu s-a obţinut un răspuns terapeutic corespunzător după primele 3 zile.

Cabaline:
2    – 4 ml de soluţie preparată pentru 50 kg g.c. Nu se vor administra mai mult de 10 ml într-un punct de inoculare. Tratamentul se repetă la 24 de ore interval şi se continuă încă 48 de ore după remiterea semnelor clinice. Nu se vor depăşi 10 zile de tratament.

Carnivore:
1 ml pentru 25 kg g.c. Tratamentul se repetă la 24 de ore timp de 5 – 14 zile.
Administrarea se va face numai pe cale subcutanată. Nu se va utiliza decît flaconul cu 1g pulbere solubilă.

Pui de o zi:
Se administrează prin injecţie subcutanată în zona gâtului o doză de 0,08 - 0,20 mg ceftiofur / pui.

Modul de administrare

 • Taurine, ovine şi caprine, cabaline, suine: intramuscular.
 • Carnivore : subcutanat.
 • Pui de o zi: subcutanat.

Flaconul de 1g: se dizolvă doza în 20 ml apă sterilă.
Flaconul de 4 g: se dizolvă doza în 80 ml apă sterilă.
Dizolvaţi pulberea sterilă cât mai rapid cu putinţă. Soluţia obţinută conţine 50 mg ceftiofur per ml.

Pui de o zi:
Prin injecţie subcutanată în zona gâtului. 0,2 ml trebuie folosiţi ca bază de calcul pentru diluţie în tabelul de mai jos, deoarece acest volum de injecţie se foloseste în majoritatea fermelor avicole.

S-a folosit ca soluţie iniţială de plecare o soluţie reconstituită de Excenel (50 mg/ml):

PENTRU DOZARE vezi MOD DE ADMINISTRARE

Cu 1 ml de solutie de 50 mg/ml se pot trata aproximativ 416 pui de o zi, la o doză de 0,12mg/pui.

Remanenţa
Bovine:
Înainte de sacrificare: 24 ore. Înainte de muls: 0 ore.
Suine:
Înainte de sacrificare: 12 ore.
Ovine şi caprine :
Înainte de sacrificare : 0 ore. Înainte de muls : 0 ore.
Pui de o zi:
Administrarea de ceftiofur la puii de o zi conduce la o perioadă de remanenţă inerentă de minimum 21 zile.

Conservare

Măsuri speciale de conservare:
Înainte de reconstituire (diluţie): produsul se va păstra la temperaturi între 20 - 80C (vezi data expirarii inscripţionată pe ambalaj).
După reconstituire (diluţie): produsul se poate păstra timp de: 7 zile, la temperaturi între 20 -8C sau 12 ore, la temperatura camerei (150 - 30C).
A se feri de lumină.
Culoarea pulberii poate să varieze de la alb la cafeniu, fără ca eficacitatea produsului să fie afectată. Data expirării produsului (lună / an) este indicată pe pachet după inscripţia “EXP.:” (EXP= data expirarii).

Măsuri speciale de precauţie

 • Ceftiofur poate produce iritaţii minore în zonele cutanate vătămate, îndeosebi după contactul frecvent. Antibioticele din clasa penicilinelor şi cefalosporinele pot produce reacţii alergice la persoanele alergice.
 • Pentru a reduce posibilitatea apariţiei unor astfel de reacţii, persoanele care manipulează astfel de produse, inclusiv ceftiofur, sunt sfătuite să evite contactul direct pe piele şi mucoase.


Precauţii speciale privind distrugerea produselor neutilizate

 • Se va evita dispersarea produsului direct în mediul înconjurător.
 • Numai pentru uz veterinar!
 • Se eliberează pe bază de prescripţie medical !

Animalutele noastre merita toata dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sanatoase ingrijite cu Excenel Sol PDR 50 mg* 4 g

Necuvantatoarele din viata noastra merita cele mai bune produse de la Pfizer. PetMart este un pet shop care iti ofera farmacie bovine premium marca Pfizer pentru a-ti rasfata prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem pret. Astfel produsul Excenel Sol PDR 50 mg* 4 g este fabricat si depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru animale de ferma!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Excenel Sol PDR 50 mg* 4 g la orice ora din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colt nu gasesti Excenel Sol PDR 50 mg* 4 g?

PetMart iti livreaza extrem de rapid farmacie bovine de care aveti nevoie oriunde in Romania.

Este cunoscut faptul ca animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele sa aduca un plus de sanatate pentru animale de ferma.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent inca din 2009 pe piata, regasiti Excenel Sol PDR 50 mg* 4 g la pretul 426,52 RON. Fie ca esti din Bucuresti sau din alta zona a tarii, nu ezita sa comanzi produsele Pfizer pentru animale de ferma de la Pet Mart!

Rețetă Da
Cod intern produs MM-PFI-1182
Producător Pfizer
Comentarii clienţi

Nu exista comentarii

Scrieţi propriul comentariu

Cum notaţi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota


București:

VALOARE COMANDA

COST LIVRARE

mai mica de 99 RON

 9.9 ron

mai mare de 99 RON

GRATUIT

 • ORAR = Luni-Vineri:  9.30-20.00
 • Termenul de livrare: 1-3 zile lucrătoare de la data procesarii comenzii.
 • In momentul procesarii comenzii vei primi un e-mail cu subiectul "Am expediat comanda....". De asemenea accesand contul dumneavoastra veti observa statusul "Complet" al comenzii.
 • Comenzile sunt preluate si procesate in cel mai scurt timp posibil, fara a se depasi o zi lucratoare de la primirea comenzii in cazul unora dintre produse sau o perioada superioara de timp in cazul altora dar fara a se depasi 10 de zile lucratoare.
 • PetMart Online face tot posibilul in vederea livrarii produselor comandate in termenele mentionate in site, insa in anumite perioade ale anului aceste termene pot fi decalate dar nu mai mult de 30 zile conform legislatiei in vigoare.
 • Livrările sunt facute prin intermediul soferilor nostri, rapid direct la ușa ta sau prin Curier Rapid.

Restul localităților:

VALOARE COMANDA

COST LIVRARE

mai mica de 99 RON

in functie de greutatea coletului*

mai mare de 99 RON

GRATUIT**


* Costul livrarii pentru produsele adaugate in cos va fi afisat inainte de plasarea comenzii.

**  COMENZILE DIN ALTE LOCALITATI DECAT BUCURESTI SUNT LIVRATE GRATUIT IN URMATOARELE CONDITII DE VALOARE SI GREUTATE:

 • Comenzi intre 99-200 RON (in limita a 16 kg) 
 • Comenzi intre 200-400 RON (in limita a 32 kg) 
 • Comenzi peste 400 RON (in limita a 64 kg)

In cazul in care comenzile nu se incadreaza in conditiile de livrare gratuita ca urmare a depasirii greutatii limita, se vor aplica taxele de curierat aferente. Aceste se vor afisa automat inainte de plasarea comenzii.

 • ORAR = Luni-Vineri:  9-17
 • Termenul de livrare: 2-4 zile lucrătoare de la data procesarii comenzii.
 • In momentul procesarii comenzii vei primi un e-mail cu subiectul "Am expediat comanda....". De asemenea accesand contul dumneavoastra veti observa statusul "Complet" al comenzii.
 • Comenzile sunt preluate si procesate in cel mai scurt timp posibil, fara a se depasi o zi lucratoare de la primirea comenzii in cazul unora dintre produse sau o perioada superioara de timp in cazul altora dar fara a se depasi 10 zile lucratoare.
 • PetMart Online face tot posibilul in vederea livrarii produselor comandate in termenele mentionate in site, insa in anumite perioade ale anului aceste termene pot fi decalate, dar nu mai mult de 30 zile conform legislatiei in vigoare.
 • Livrările sunt facute exclusiv prin curierat rapid.

Yoochoose Tracking Yoochoose Tracking Yoochoose Tracking